banner85

Zirai Don Uyarısı

Bölgemiz genelinde havanın parçalı bulutlu geçeceği; Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte, yer yer sis ve pus hadisesin görüleceği bekleniyor. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 5 ila 8 derece altında seyredecek.

16 Mart 2022 Çarşamba 14:21
Zirai Don Uyarısı

Meteoroloji 13. Bölge müdürlüğü tarafından yapılan uyarı da şu ifadeler yer aldı:

“Rüzgârların kuzeyli yönlerden orta kuvvette, yer yer kuvvetli; Malatya çevreleri ile Elazığ ve Bİngöl'ün güney kesimlerinde zaman zaman kuvvetli ve fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde gece ve sabah saatlerinde orta, yer yer kuvvetli zirai don riski bulunuyor. Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, dik ve eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi gibi olaylara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gerek görüldükçe hazırlanacak olan anlık meteorolojik uyarıların takibini yaparak, oluşması muhtemel risklere karşı can ve mal emniyeti açısından dikkatli ve tedbirli olunması önem arz ediyor. Bölgemizde (özellikle Tunceli ve Bingöl çevrelerinde) yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Bölgemizde beklenen yağışlardan dolayı meydana gelmesi beklenen kar erimesi ve ani su- sel baskınlarına karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor. “

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86