banner85

YSK Kesin Aday Listesini Yarın Açıklayacak

Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanan 31 Mart Mahalli İdareler Yerel Seçimleri seçim takvimine göre kesin aday listeleri yarın kamuoyuyla paylaşılacak. Ayrıca doğudaki Malatya’nın da aralarında olduğu 32 ilde oy verme saati bir saat erkene alındığı. Hal böyle olunca sabah 7’de başlayan oy verme işlemi 16’da son bulacak.

Rabia Işık
Rabia Işık
02 Mart 2024 Cumartesi 14:47
YSK Kesin Aday Listesini Yarın Açıklayacak

Yüksek Seçim Kurulunca 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri ‘ne ilişkin seçim takvimi işliyor.

31 Mart Mahalli İdareler Yerel Seçimleri seçim takvimine göre kesin aday listeleri yarın kamuoyuyla paylaşılacak.

Seçim takvimin işleyişine göre birleşik oy pusulalarının basımı ve ilçe seçim kurulu başkanlıklarına dağıtımına da yarın başlayacak.

Uygulanacak olan bazı seçim yasakları ise 21 Mart tarihinden itibaren uygulamaya girecek.

28 martta tutuklular ve taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin listeler kesinleştirileştirilirken propaganda serbestliği 30 Mart Cumartesi saat 18.00'de sona erecek.

Mart ayında yapılacak seçimin mevsim şartları dikkate alınarak Malatya’nın da aralarında bulunduğu 32 ilde oy verme saati bir saat erkene alındı ve oy verme sabah 07:00 da başlarken 16:00’da oy verme işlemi son bulacak.

Son Güncelleme: 02.03.2024 14:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86