banner85

Yoncalı Barajı Yıl Sonunda Bitiyor

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Kaya Yıldız, Arguvan sınırlarında yapımı devam eden Yoncalı Barajı'nın son durumu hakkında bilgi verdi.

08 Mart 2022 Salı 15:26
Yoncalı Barajı Yıl Sonunda Bitiyor

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Arguvan sınırlarında yapımı devam eden Yoncalı Barajı'nın son durumu hakkında bilgi verdi. Yapılan açıklamada, barajın 2022 yılı sonuna kadar tamamlanacağı ve su tutmaya hazır hale getirileceği de belirtildi.

Malatya için çok büyük önem arz eden Yoncalı Barajı inşaatında çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız ise   ‘Barajın tamamlanması ile depolanacak olan 114 milyon m³ su ile 174 bin 090 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını belirterek, ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde inşa edilen Malatya Yoncalı Barajında gövde kaya dolgusu ve dolusavak  imalatları tamamlanmıştır. Ön yüzü beton kaplamanın 60 ‘u tamamlanmış olup, 2022 yılı sonuna kadar tamamı bitirilmek suretiyle Malatya Yoncalı Barajı su tutmaya hazır hale getirilmiş olacaktır’ dedi.

Genel Müdür Yıldız, projenin tamamlanması ile bölgede tarımsal istihdama katkı sağlanacak ve yapılacak sulu tarım ile birlikte 2022 yılı birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık 185 Milyon TL gelir artışı ayrıca 17bin 409 kişiye tarımsal istihdam sağlanmasının hedeflendiğini belirtti.

Yoncalı barajı Malatya’nın Arguvan ilçesine adeta can suyu olacak. Sulamadan faydalanacak yerleşim birimleri şöyle:

Akören ,Alhasuşağı ,Armutlu, Asmaca, Aşağısülmenli , Bozan ,Çavuş ,Çevreli , Ermişli ,Eymir ,Gökağaç , Gümüşlü , Güngören ,İsaköy , Karahöyük ,Kızık ,Kömürlük ,Kuyudere ,Morhamam , Tarlacık ,Tatkınık ,Yeniköy ,Yukarısürmenli.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86