banner85

Yeni Yıla Yeni Uygulamalar

Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslere hız takip sistemi zorunluluğu geliyor. Bu adımla birlikte şehirlerarası yollarda trafik kazalarının azalması ve yolcuların uygunsuz yerlerde araçtan indirilip bindirilmesinin engellenmesi hedefleniyor.

editörr
editörr
17 Aralık 2023 Pazar 15:26
Yeni Yıla Yeni Uygulamalar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılından itibaren Şehirlerarası yolcu taşımacılığı faaliyetlerinde kullanılan otobüslerde araç takip cihazı takma zorunluluğu olacağını açıkladı.

Sistem sayesinde taşıtların konum, tarih ve saat bilgileri 2 dakikalık periyotlar halinde Bakanlığın ‘Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi’ne elektronik ortamda iletilecek.

Bildirilecek araç takip bilgileri karayolu taşımacılığında düzenin sağlanması için birçok alanda kullanılacak.

Sisteme bildirilecek Araç Takip Bilgileri ile korsan ve usulsüz taşımacılık engellenecek. Ayrıca, vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamadan güvenli ve huzurlu bir şekilde seyahat etmeleri, yolcuların uygun olmayan yerlerde araçlara bindirilmesi veya indirilmesi engellenmiş olacak.

Uygulama; taşıma, trafik ve sürüş güvenliğine de katkı sağlayacak.

Bakan Uraloğlu uygulama sayesinde, Türkiye’de karayoluyla gerçekleştirilen yolcu taşımacılığında taşıma ve trafik güvenliğinin arttırılmasını da amaçladıklarını ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86