Veli Ağbaba Projelerini Açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, proje tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. Ağbaba, “Ben Malatya’nın bir evladıyım. Her şeyim burada ve buraya hizmet etmek için mücadeleye ve bu şehrin insanlarını sevmeye devam edeceğim” dedi.

Rabia Işık
Rabia Işık
29 Şubat 2024 Perşembe 12:47
Veli Ağbaba Projelerini Açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, proje tanıtım toplantısını gerçekleştirdi.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya parti teşkilatı, STK’lar ve vatandaşlar katıldı.

İlk olarak saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda asrın felaketinde Malatya’da yaşananların anlatıldığı bir video yayınlandı.

Programda konuşan ve projelerinden bahseden Başkan Adayı Veli Ağbaba, “Ben Malatya’nın bir evladıyım. Her şeyim burada ve buraya hizmet etmek için mücadeleye bu şehrin insanlarını sevmeye devam edeceğim” dedi.

Aday olmaya karar verme sürecinden bahseden Ağbaba, " Anket sonuçlarından ve vatandaşların taleplerinden yola çıkarak bu kararı aldım. Malatya'da benim aday olmam için büyük bir talep vardı bende hemşerilerimin bu çağrısına kayıtsız kalamadım" ifadelerini kullandı.

Asrın felaketinde Malatya’da enkazdan kurtardığı bir depremzedeyi anlatırken, o depremzede de tanıtım toplantısındaydı. Depremzede ile sahnede sarılan Ağbaba, salonda bulunanları duygulandırdı.

Daha sonrasında konuşmasına devam eden Başkan Adayı Veli Ağbaba, Malatya’da yaşanan konut sorununu belediye garantörlüğünde çözeceklerini belirtti, "Felaketlerde Malatya'da bulunan onlarca binayı kaybettik ve şuanda büyük oranda konut sorunu yaşıyoruz. Özellikle yerinde dönüşüm yapmak isteyen vatandaşlarımızı destekleyerek Malatya'daki konut sorununun bir an önce çözülmesini hedefliyoruz. Bu çalışmalarda belediye, vatandaşlar ve mütahit firmalar arasında garantör olarak görev alacak ve bu şürecin en sağlıklı şekilde takibini yapacak" şeklinde konuştu.

Binaların hasar tespitlerinde yaşanan sorunlara dikkat çeken başkan adayı Ağbaba, "Malatya'da binaların hasar tespitinde büyük bir belirsizlik yaşandı bu durumu kesin olarak çözeceğiz. Ayrıca afet toplanma merkezlerini oluşturarak, bu konudaki açığı da gidereceğiz" söylemlerinde bulundu.

Veli Ağbaba, Malatya’da konteyner kentlerde özellikle çocukların yaşadığı sorunların olduğunu belirterek önceliklerinin bu problemlerin çözümü olduğuna değindi, "Konteyner kentlerde ki insanların hangi konuda eksikleri olduğunu biliyorum. Özellikle çocuklar konteynerlerde internete giremediği için derslerini de yapamıyor. Bunun gibi çok sorun mevcut. bu sorunların çözümü için mücadele edeceğiz" dedi.

Malatya’da sosyal anlamda yürütülen yardımların 3 kat arttırılacağını vurgulayan Ağbaba, "İhtiyaç sahibi ailelerin yeni doğan bebeklerin temel giderlerini ve okul çağında ki çocukların eğitim masraflarını belediye tarafından karşılanacağız. Bunun dışında sosyal anlamda yürütülen faaliyetleri 3 kat arttırarak vatandaşlarımıza hizmet edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İş arayan vatandaşlarla işverenlerin bir araya getirileceği istihdam ofislerinin açılacağını da belirten Ağbaba, "Malatya'da iş arayan vatandaşlarımızı iş verenlerle bir araya gelebilecekleri istihdam ofisleri kuracağız. Bu sayede hem çalışan sayısı artacak hem de iş verenlerin işçi açıklarını kapatacağız. Malatya'da yürüttüğümüz her çalımada sorunları kentin meslek gruplarıyla birlikte çözüme kavuşturacağız" söylemlerinde bulundu.

Son Güncelleme: 29.02.2024 18:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner84

banner86