banner85

Vali Ersin Yazıcı’nın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nca kabulünün 75. yıldönümü olan 10 Aralık, tüm çağdaş ülkelerle birlikte ülkemizde de “Dünya İnsan Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır.

editörr
editörr
10 Aralık 2023 Pazar 11:09
Vali Ersin Yazıcı’nın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

75 yıl önce daha adil, özgür ve insan odaklı bir dünya ideali ile kabul edilen, her insanın yasa önünde eşit olduğunu, işkenceye, kötü muameleye tabi tutulamayacağını ilan eden İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, anayasalarla birlikte insanların yalnızca insan oluşlarından ötürü özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olduğunu garanti altına almaktadır.

Tarih boyunca farklı kültürlere kucak açarak dünyada barış kültürüne önemli katkılarda bulunan ülkemiz gerek Birleşmiş Milletlerin kuruluşunda gerekse İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin kabulünde öncü ülkelerdendir. Ülkemiz, “İnsan Hakları Evrensel Beyannamesine 6 Nisan 1949’da imza atarak bu husustaki duyarlılığını ortaya koyan ilk ülkelerden biridir. Ülkemizin tarihi, insan hak ve hukukunun korunduğuna dair örneklerle doludur.

 İnsan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin, evrensel değerler olduğu gerçeği ülkemizde de tam anlamıyla özümsenmiş ve insan haklarına saygı, anayasamızın değiştirilemez ilkeleri arasında yer almıştır. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.” düsturunu kendine ilke edinen devletimiz; demokrasimizin daha ileri standartlara kavuşması, tüm vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerden eşit şekilde yararlanması için önemli reformları hayata geçirmiştir.

İnsan hakları konusunda bugün ulaştığımız seviye ile birlikte, insan haklarının korunması ve geliştirilmesi konusunda herkesin ve her kurumun üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekmektedir. Devlet ve millet olarak; insan hak ve özgürlükleri benimseyerek, sahip olduğumuz farklılıkları sevgi, saygı ve hoşgörü ekseninde birer zenginlik olarak görüp azim ve kararlılıkla, ülkemizi çok daha güçlü kılacak şekilde bu değerleri geleceğe taşımamız gerekmektedir.

Bu doğrultuda bizler de Malatya Valiliği olarak tüm çalışmalarımızı insan odaklı bir anlayışla sürdürmekteyiz. Şehrimizde insan haklarının, demokrasinin, hak ve özgürlüklerin insan onuruna yakışır bir biçimde kullanılabilmesi için her türlü gayreti ve çabayı göstermekteyiz. İnsanlarımızın uluslararası standartlarda hak ve özgürlüklerini kullanabilmesi için tüm imkânlarımızı seferber etmekteyiz. İlimizde insan hakları alanında vatandaşlarımızın yanında olarak; engeli olan kardeşlerimiz, çocuklarımız, kadınlarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın bu haklarını en geniş biçimde kullanabilmeleri ve daha iyi hayat standartlarına ulaşmaları için çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle birlikte insanın, yaratılıştan gelen haklarını kullanarak insan onuruna yakışır bir yaşam sürmesi umuduyla “10 Aralık İnsan Hakları Günü”nü en kalbi duygularla kutluyor, aziz milletimize ve tüm insanlığa; barış, huzur, adalet ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.   

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86