banner85

Vali Baruş'a Veda Yemeği

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Isparta Valiliğine atanan Malatya Valisi Aydın Baruş onuruna Nikâh Sarayında veda programı düzenledi.

17 Mayıs 2022 Salı 15:36
Vali Baruş'a Veda Yemeği

Düzenlenen program öncesi Vali Aydın Baruş’un Malatya’ya geldikten sonra yapmış olduğu programlar ile ilgili hazırlanan video gösterimi gerçekleştirildi.

Gürkan: Kayısı diyarından Gül diyarına yolcu ediyoruz

Vedaların hüzünlü olduğunu belirten Başkan Gürkan veda yemeğinde yaptığı konuşmada, “Sayın Valimiz şu anda hüzün atmosferi içerisindedir. Netice itibariyle Devletin vermiş olduğu görevdir. Devlet bugün burada görevlendirir burada görevi ifa ederiz, yârin başka bir ilde görev verir ve devletten gelen görev başımızın üzerine deriz ve gider orada görevimizi ifa ederiz. Görev değişimlerindeki ayrılık hüznünü bizlerde zamanında yaşadık. O duygu cennetleriyle hemhal olmak lazım. Mevlana Hazretlerinin ‘Hergün bir yerden göçmek ne iyi/ Her gün bir yere konmak ne güzel/ Bulanmadan, donmadan akmak, ne hoş/ Dünle beraber gitti cancağızım/ Ne kadar söz varsa düne ait/ Şimdi yen şeyler söylemek lazım…’ sözünü kendime mihmandar edinmişimdir. Düne ait olanlar dünle beraber gitti. İnşallah kayısı diyarından, gül diyarına gittiğinizde orada güllerle ilgili yeni anılarınız, hatıralarınız olacak. Malatya’da sizi hatırasından silmeyecek, unutmayacak." şeklinde konuştu.

Baruş: Malatya insanı her şeyin en güzelini hak ediyor

Kayısı diyarından gül diyarına gittiğini ifade eden Vali Aydın Baruş ise yaptığı duygusal konuşmada, “Malatya’nın her kesiminden bu kadar geniş bir kitleyi burada misafir ederek beni onurlandıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte Malatya’ya nasıl faydalı olabilirizin gayret ve çabası içirişinde uyumlu bir şekilde çalışma örneği sergiledik. Arzumuz odur ki bundan sonra da böyle devam etsin. Malatya her şeyin en iyisini hak ediyor. Malatya insanı her şeyin en güzelini hak ediyor. İnşallah Malatya için güzel hizmetleri başarabilmişizdir. Böyle bir muvaffakiyet içerisindeysek kendimi burada görevini hakkıyla yapmış addedeceğim.

Her veda hüzünlüdür. Bu tür veda törenlerinde insanın kendine hakim olması mümkün olmuyor. Meslek hayatımızda sık sık yer değişimi mukadder. Başkanımın ifade ettiği gibi kayısı diyarından gül diyarına gidiyoruz. Allah yüzümüzü güldürsün. Önemli olan gittiğimiz yerdeki insanların yüzünü de güldürebilme kudretinde ve gücünde olmamız. Malatya deyince benim aklıma Beydağı’nın heybetini, Somuncu Babanın maneviyatını, Arapgir Kozluk Kanyonunu her zaman hatırlayacağım. Malatya’nın dört bir tarafındaki güzellikleri mutlaka yâd edeceğiz. Ama en önemlisi Malatya insanı her zaman kalbimizde, gönlümüzde olacak." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Vali Aydın Baruş’a çeşitli hediyeler taktim etti. Malatya’daki görev süresi sona eren Vali Aydın Baruş, Valilik önünde gerçekleştirilen bir törenle Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya protokolü, Sivil Toplum Örgütü Başkanları ve gazeteciler tarafından Isparta’ya gitmek üzere yolcu edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86