Üreticilere 14 Milyar Lira Tarımsal Destek Yapıldı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, depremin vurduğu kentlerde tarımsal üretimin aksamadan devam etmesi için 2023 yılında üreticilere verilen destekleri açıkladı. Yıl boyunca üreticilere toplam 14 milyar150 milyon TL tarımsal destekleme ödemesi yapıldı.

Rabia Işık
Rabia Işık
04 Şubat 2024 Pazar 18:38
Üreticilere 14 Milyar Lira Tarımsal Destek Yapıldı

Asrın felaketinin vurduğu illerde üreticilere toplam 14 milyar lira tarımsal destekleme ödemesi yapıldı.

Geride derin acılar bırakan 6 Şubat sonrası Tarım ve Orman Bakanlığı, AFAD ile koordinasyon içerisinde çalışmalarını sürdürerek üreticileri desteklemeye devam etti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, depremlerin ardından bölgede yapılan faaliyetlere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Deprem bölgesindeki çiftçilere toplam 2 milyar 900 milyon TL mazot gübre destekleme ödemesi yapıldığını belirten Yumaklı, Hayvancılık kapsamında ise yetiştiricilere 1 milyar 372 milyon TL yem desteği ödendiğini belirtti.

Deprem bölgesinde hayvan sağlığının korunmasına yönelik de gerekli tedbirleri aldıklarını bildiren Yumaklı, bölgede 10 milyon doz ücretsiz şap aşısının yapıldığını vurguladı.

Çayır Mera Islah ve Amenajman Projeleri kapsamında ise toplam 50 milyon TL bütçeli çalışma yürütülürken Bakanlık koordinasyonunda Türk Veteriner Hekimler Birliği ve AFAD aracılığı ile yaklaşık 55 ton mamanın dağıtımı sağlandı.

Balıkçılık sektöründe 56 milyon TL destekleme ödemesinde bulunuldu.

Yıkımların yaşandığı bölgede insanların zor şartlar altında üretime devam ettiğini vurgulayan Bakan Yumaklı, "Bizler de Bakanlık olarak üretimin sürdürülebilirliğini sağlamak için gerekli her türlü desteği vererek çiftçilerimizin yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner84

banner86