Türkiye Obezitede Birinci

Dünya Sağlık Örgütü, obezitenin Avrupa'da “salgın boyutuna” ulaştığını söyleyerek, Türkiye'nin obez veya kilolu yetişkin oranı açısından ilk sırada olduğunu belirtti.

12 Mayıs 2022 Perşembe 17:52
Türkiye Obezitede Birinci

DSÖ'nün yayınladığı rapora göre, Avrupa'da yaşayan yetişkinlerin yüzde 59'u ve okul çağındaki çocukların üçte biri ya kilolu ya da obez olarak nitelendiriliyor.

Obezitenin yılda en az 200 bin kanser vakası dışında çeşitli kalp sorunlarına ve tip 2 diyabet gibi hastalıklara yol açtığı belirtildi.

 Raporda “Avrupa bölgesi genelinde, obezite yüksek ihtimalle yılda en az 200 bin yeni kanser vakasının oluşumuna neden oluyor ve bu rakamın gelecek yıllarda yükselmesi bekleniyor” ifadelerine yer verildi.

Türkiye'nin obez veya kilolu yetişkin oranı açısından ilk sırada olduğu belirtildi. Türkiye'de yetişkin nüfusun yüzde 66,8'i fazla kilolu, yüzde 32.1'i ise obez olarak nitelendirildi. Türkiye'nin ardından, yetişkinlerde fazla kiloluların oranının en yüksek olduğu ülkeler sırasıyla Malta, İsrail ve İngiltere oldu.

Rapor, Covid-19 pandemisinin obezite oranlarını ciddi bir biçimde etkileyerek, sağlıksız beslenme alışkanlıklarına ve hareketsiz yaşam stiline sebep olduğu belirtildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner86