banner85

Türkiye Barolar Birliği Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırmasına Karşı Dava Açtı

Türkiye Barolar Birliği Vakfı,  temel hak ve özgürlüklere ilişkin uluslararası sözleşmelere aykırı olduğu gerekçesiyle Danıştay'a dava açtı.

08 Eylül 2022 Perşembe 19:09
Türkiye Barolar Birliği Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırmasına Karşı Dava Açtı

BAŞKAN ENVER HAN, DANIŞTAY’A DAVA AÇTI

Türkiye Barolar Birliği Vakfı ( TÜRAVAK) Başkanı Av. Enver HAN , Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yapılmasına Dair Yönetmelik’in bazı maddelerinin yürütmesinin durdurulması ve iptali için TBB tarafından Danıştay’a dava açtı.
Dava konusu yönetmelik, hukuki belirlilik ve öngürülebilirlik ile kişisel verilerin korunması ve kanun önünde eşitlik ilkelerine aykırılık oluşturduğu gibi çalışma özgürlüğüne Kanun’un öngörmediği şekilde bir sınırlama getirmekte olduğu belirtildi.


Yönetmelikte güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sırasında elde edilen kişisel verilere itiraz olanağının bulunmaması ve bu verilerin silinmesi sırasında izlenecek usule ilişkin düzenlemenin yer almaması, yönetmeliğe dayanak oluşturan yasal düzenlemelerin iptaline ilişkin Anayasa Mahkemesi kararına da aykırılık teşkil etmektedir denildi. Bu kapsamda, Yönetmeliğin ilgili maddelerine dayanak kanun hükümlerinin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvurulması talep edildi.

   

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86