banner85

Turfanda Kayısı Tezgahlarda

Kayısının başkenti Malatya’da kayısı ağaçları yavaş yavaş sararıyor. Avrupa Birliği tescilli kayısı ağaçlarında belirli bölgelerde hasat yapılmaya başlandı. Kale ilçesinden gelen ve turfanda olarak bilinen sofralık kayısının kilosu 25-30 TL arasında tezgahlarda yerini aldı.

14 Haziran 2022 Salı 13:55
Turfanda Kayısı Tezgahlarda

Dillere destan, dünyanın kayısı üreticisi olarak bilinen Malatya’da kayısılar tezgahlarda yerini alıyor. Malatyalı kayısı üreticilerinin emekleri meyvesini vermeye başladı. Turfanda kayısısı olarak bilinen sofralık kayısı Malatya’nın Kale ilçesinde hasat edilmeye başlandı.

Avrupa Birliği tescilli kayısı ağaçlarında hasat edilen büyük, görüntüsüyle iştah kabartan ve damak çatlatan turfanda kayısısı tezgahlarda 25-30 TL’ye satışa sunuldu.Geçen yıl 15 TL'den satışa sunulan turfanda kayısıdaki fiyat artışının bu yıl kayısıda yaşanan don olaylarından dolayı yüksek olduğu ifade ediliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86