banner85

Tüm Ülkeye Şehit Ateşi Düştü

Irak’ın Kuzeyinde Pençe Kilit Operasyonunda bölücü terör örgütü tarafından gerçekleştirilen taciz atışı sonucu çıkan çatışmada Piyade Uzman Çavuş Kadir Dingil şehit düştü. Şehidin acı haberi ise Osmaniye’de ki baba ocağına ateş düşürdü.

Beril DANE ÇUHACI
Beril DANE ÇUHACI
03 Şubat 2024 Cumartesi 16:20
Tüm Ülkeye Şehit Ateşi Düştü

Tüm ülkenin yüreğine bu gün yine şehit ateşi düştü.

Irak’ın Kuzeyinde Pençe Kilit Operasyonunda üst bölgeye bölücü terör örgütü tarafından gerçekleştirilen taciz atışı sonucu çıkan çatışmada Piyade Uzman Çavuş Kadir Dingil şehit düştü.

Şehidin acı haberi Osmaniye’nin merkeze bağlı Çona köyündeki baba evine Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından verilirken şehidin baba ocağı ve evinin bulunduğu sokak Türk bayrakları ile donatıldı.

Şehit Kadir Dingil’in bekar ve 3 kardeşinin en küçüğü olduğu öğrenildi.

Öte yandan Piyade Uzman Çavuş Kadir Dingil'in cenazesinin yarın düzenlenecek töreninin ardından toprağa verileceği öğrenildi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de şehit Piyade Uzman Çavuş Kadir Dingil için yayımladığı başsağlığı mesajında Kahraman Silah Arkadaşımız 3 Şubat 2024 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allahtan Rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86