‘Tükenmeyen Nefes İçin Yürüyüş’ etkinliği gerçekleştirildi

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya Valiliği, İnönü Üniversitesi ve Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği işbirliği ile 14-20 Mart Pullmoner Rehabilitasyon Haftası nedeniyle ‘Tükenmeyen Nefes İçin Yürüyüş’ etkinliği gerçekleştirildi.

16 Mart 2022 Çarşamba 17:44
‘Tükenmeyen Nefes İçin Yürüyüş’ etkinliği gerçekleştirildi

Malatya Büyükşehir Belediye binası önünde kronik hastalığı olanlara, ilaç tedavilerine ek olarak uygulanan doğru nefes alma teknikleri, eğitim, egzersiz, beslenme, psikolojik danışmanlık ve destek tedavisi 14-20 Mart Pullmoner Rehabilitasyon Haftası nedeniyle yürüyüş etkinliği yapıldı.

Yürüyüş öncesinde protokol konuşmaları gerçekleştirildi. İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay, etkinlik hakkında bilgiler aktardı. 

Sağlıklı yaşamanın temelinde spor yapmanın olduğunu belirten Malatya büyüykşehir belediye başkanı  Selahattin Gürkan yaptığı konuşmada, “Doktorlarımızın ve sağlıkçılarımızın yaşadığı sorunları biliyoruz. Bu konuda biz belediye olarak daha sağlıklı ve daha erişimi kolay ortamlarda çalışmaları adına Belediye olarak gerekli desteği vermeye gayret ediyoruz.” Dedi.

Programda son olarak konuşan Malatya Valisi Adın Baruş ise sağlığın önemine şu sözlerle dikkat çekti.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi önünden Polis Evi’ne kadar yürüyüş gerçekleştirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner84

banner86