Toki Kura Çekimleri Başladı

Toki kura çekimleri Malatya Vuslat Tv de canlı olarak yayınlanıyor.

Beril DANE ÇUHACI
Beril DANE ÇUHACI
17 Şubat 2024 Cumartesi 16:47
Toki Kura Çekimleri Başladı

6 Şubat’tan etkilenen Malatya’da bugün İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın katılımıyla ilk kuralar çekiliyor.

Mart ayında başlanan TOKİ konutlarında ilk etapta 5 bin 140 adet TOKİ konutu, 1041 adet de müstakil olmak üzere toplam 6 bin 181 konut teslim edilecek.

Kura çekimi Malatya Kongre Kültür Merkezinde gerçekleştiriliyor. Kura çekimi Malatya Vuslat TV de canlı yayınlanıyor.

Kura çekimi sonrası kesinleşen sonuçlar, e-Devlet üzerinde yer alan AFAD sayfası üzerinden (https://www.turkiye.gov.tr/afet-ve-acil-durum-yonetimi-baskanligi) ilan edilecek.

TOPLAM 46 BİN KONUT TESLİM EDİLECEK

ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca yapılan açıklamada, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bölgenin eski güzel günlerine dönebilmesi için yoğun çaba sarf ediyor. Bakanlık, 11 şehirde 930 şantiyede, 110 bin 450 personelle gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. İnşası biten ve hak sahipliği belirlenen 46 bin konut teslim ediliyor. Mart ayının ortasına kadar ise 75 bin konutun hak sahiplerine teslimi planlanırken; depremin zarar verdiği illerin alt yapısı da Bakanlığın bağlı kuruluşu olan İLBANK tarafından verilecek hibeyle yenileniyor" denildi.

Son Güncelleme: 17.02.2024 17:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner84

banner86