banner85

‘Tıpkı Bizim Gibiler Hemde +1 Farkla’

Battalgazi Devlet Hastanesi, 21 Mart Down Sendromlular Günü dolayısıyla Down Sendromlu çocuklarla farklı bir etkinliğe imza attı. Bir günlüğüne doktor olan çocukların heyecanı ise kameralarımıza yansıdı.

Editör
Editör
21 Mart 2024 Perşembe 13:37
‘Tıpkı Bizim Gibiler Hemde +1 Farkla’

21 Mart Down Sendromlular Günü dolayısıyla Battalgazi Devlet Hastanesi, Down Sendromlu çocukları ağırladı.

Sosyal etkinliğe Down Sendromlular Derneği Başkanı Nursel Vardı, Eğitmen Hoca Mert Şen ve dernek üyeleri ve aileler katıldı.

Bir günlüğüne doktor olan ve hastanenin farklı birimlerinde görev alan Dowm sendromlu bireylerin heyecanı ise kameralara yansıdı.

Battalgazi Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erol Karaaslan, mikrofonlarımıza özel açıklamalar yaparak, bu özel günde Down Sendromlu bireylere dikkat çekti. Karaaslan, "Down sendromlu bireyleri hasta olarak kabul etmiyoruz. Onlar çok özel bireyler hatta bizden bile özel ve değerliler. Bireylerin sağlıklı bir yaşam sürmeleri noktasında her zaman destekçileri olduk ve olmaya da devam edeceğiz" dedi.

Bireylerin hayallerini gerçekleştirmeyi amaçladıklarını dile getiren Doç. Dr. Erol Karaaslan, "Bu özel günde yanlarında olduğumuz ve heyecanlarına ortak olduğumuz için çok mutluyuz. Birazdan kendileriyle hastanemizin çeşitli bölgelerini ziyaret edecek ve onların bir günlüğüne hastanemizin çalışanı olarak çalışmasını bizlere yardımcı olmalarını sağlayacağız. Bu noktada onların hayallerini gerçekleştirmek veya onların mutluluğuna ortak olabilmek bizler için çok önemlive çok değreli" şeklinde konuştu.

Malatya Down Sendromlular Dernek ve Kulüp Başkanı Nursel Vardı ise, "Biz aileler için çocuklarının hastanede görev almasının önemi çok büyük. Onlar bunu bir bakıma oyun olarak görüyorlar ancak bizler için bu tarif edilemez bir duygu. Bu özel günde bizleri ağırlayan hastane yönetimine ve emeği geçek herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Gün boyu birçok dalda muayenelere katılan çocuklara günün sonunda ise pasta kesilerek teşekkür belgeleri takdim edildi.

Son Güncelleme: 21.03.2024 19:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86