banner85

Tarihi Eser Kaçakçılığına Geçit Yok

Malatya’da asayiş ve güvenliğin temini yönünde çalışmalar devam ediyor. Malatya İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca yapılan çalışmalar neticesinde tarihi eser kaçakçılığı yapıldığına dair alınan duyumlar üzerine bir iş yerinde arama gerçekleştirildi. Aramalar sonucunda çok sayıda tarihi eser niteliği taşıyan objeler ele geçirildi.

24 Haziran 2022 Cuma 16:12
Tarihi Eser Kaçakçılığına Geçit Yok

Malatya’da jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda birçok tarihi eser ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, jandarma ekipleri tarihi eser kaçakçılığı ile mücadele çerçevesinde çalışma başlattı. Yeşilyurt İlçesi Çukurdere Mahallesinde bir şüpheliye ait işyerinde tarihi eser niteliği taşıyan sikke ve objelerin bulundurulduğu duyumunun alınması üzerine işyerinde arama çalışmaları başlatıldı.

Çalışmalar neticesinde Roma Dönemine ait olduğu değerlendirilen (44) adet sikke ve (7) adet tarihi obje ele geçirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86