banner85

Sosyal Destek Ödemelerine Yüzde 50 Zam

Evde bakım yardımı, engelli ve yaşlı aylığı tutarları yükseltildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım programlarının aylık ödemelerinde yüzde 50'ye yakın artışa gidildiğini açıkladı.

Rabia Işık
Rabia Işık
16 Ocak 2024 Salı 13:59
Sosyal Destek Ödemelerine Yüzde 50 Zam

Sosyal destek ödemelerinde yüzde 50'ye yakın artışa gidildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, açıkladı.

Bakan Göktaş, yaptığı açıklamada, ocak ayı memur maaş katsayısındaki yeni düzenleme sonrasında sosyal hizmet modelleri kapsamındaki SED ödemeleri, evde bakım yardımı, engelli ve yaşlı aylığı ücretlerinde düzenlemeye gidildiğini belirtti.

Evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlara ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 2,8 milyar TL Evde Bakım Yardımı hesaplara yatırılmaya başlanacak.

Aylık ortalama 560 bin vatandaş "Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanmakta, hak sahibi başına ise aylık 5 bin 97 TL ödeme yapılıyor.

2023’te toplam 116,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı ödemesi yapılırken, Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde bakanlık engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olması için çalışmalarımızı sürdürüyor.

Öte yandan, ocak ayı memur maaş katsayısındaki yeni düzenlemeyle Evde Bakım Yardımı ödemeleri şubat ayında artarak, hak sahiplerinin hesaplarına 7 bin 608 TL olarak yatırılacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86