Sadece 30 Saniyede Hayatlar Değişti

6 Şubat 2023, bugün Türkiye’de 11 şehri uykusundan uyandıran Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin yıl dönümü. Bundan tam bir yıl önce 11 şehirde yıkımın ve çığlıkların sesi yükselirken Türkiye’nin tamamında hatta dünyada milyonlarca insan seferber oldu.

Rabia Işık
Rabia Işık
06 Şubat 2024 Salı 09:34
Sadece 30 Saniyede Hayatlar Değişti

Depremler Malatya’da 1.237 kişiyi hayattan kopardı. Binlercesinin ise hem bedenini hem de yüreklerini yaraladı.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden büyük hasar alan şehirlerden biri de Malatya’ydı.

7,7 büyüklüğündeki İlk depremden sonra bütün Malatya sokağa döküldü. Evlerinden sağ olarak çıkan depremzedelerin ilk şahit oldukları şey ise yıkılan binalar ve enkazlardan yükselen çığlıklar oldu.

Saat 4.17’de yaşanan depremin ardından Malatya karanlığa bürünmüştü. Bu yetmezmiş gibi bir yandan da kar yağışı bastırdı.

Dondurucu soğukta dışarıda ateş yakarak ısınmaya çalışan depremzedeler ve molozların altında üşüyerek bekleyen binlerce can.

Sabah saatlerinde havanın aydınlanmasıyla arama kurtarma ekiplerinin enkazlarda daha etkin bir şekilde çalışmaya başlamaları, umutları canlandı. Ancak ilk depremin şokunu atlatamadan saat 13.24’te 7,6’lık ikinci bir depremle daha sarsıldı kentler.

7,7’lik depremde yorgun olan binaların birçoğu 7,6’lık depremle yerle bir oldu. Bir daha deprem yaşanmaz düşüncesiyle binalarına geri dönen Malatyalılara, ikinci depremle birlikte evleri mezar oldu.

Şimdilerde ise depremin tek bir hatırası kaldı zihinlerimizde ‘sesimi duyan var mı?’ tek bir soru ve dakikalarca hatta belki de saatlerce enkazın altından gelecek tek bir ses için suskunluk yemini eden onlarca insan, kulaklarımızda tek ses gözlerimizde tek görüntü,  ekranların başında bir tek mutlu haber için bekleyen milyonlar.

Depremden sonra enkazların başında çalışan her milletten arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları ve yakınlarından gelecek tek bir iyi haberi çaresizce bekleyen depremzedelerin göz yaşları.

Son Güncelleme: 06.02.2024 10:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner84

banner86