banner85

Polis Tünel Yaptı!

Yaşam İçin Kısa Bir Mola

06 Aralık 2022 Salı 18:16
Polis Tünel Yaptı!

Sürekli emniyet müdürlüğü trafik şube polisleri hata yaptığımızda, kurallara uymadığımızda vatandaşa ceza yazıyorlar algısı var genellikle ama hiç te öyle değil.

Hız sınırı, emniyet kemeri, araç kullanırken cep telefonu muhabbeti, bunların hepsi bir sürücü için kural çiğnemek, trafiği tehlikeye atmak, kendimizin ve başkalarının canına, malına kastetmektir.

Bu kurallara uymayanları yakalayıp trafik polisinin ceza yazmak için fırsat kolladığı tamamen yanlış bir algıdır. İşte ispatı burada. Yaşam tünelinde.

Vatandaş karayolunda seyrederken il giriş ve çıkışlarında bulunan güvenlik kontrol noktalarında durdurulur. Evrakları  incelenir. Özellikle aile halinde yolculuk yapanlar, araçta küçük çocuk bulunduranlar, emniyet kemeri takmayanlar gibi kurallara uymayanlar yaşam tüneline davet ediliyor.

Araçlarında otururken yaşam için küçük bir mola denerek sesli ve görüntülü videolar izlettiriliyor.

Vatandaş memnun ve şaşkın. “Biz bu uygulama ile devletimizin, polisimizin bize ne kadar değer verdiğini anladık “  diyor vatandaş.

İşte devletin polisi sadece kurallara uymayanlara ceza yazmıyor. Eğitiyor, anlatıyor, izlettiriyor, hatırlatıyor. Yaşam tünelinde yaşama davet ediyor.

Adını yaşam tüneli koymuş trafik şube müdürlüğü. Yaşam için kısa mola demiş emniyetimiz.

Bu yolda hep birlikteyiz demiş devletimiz. Amaç ceza kesmek değil, merhamet edip hayat kurtarmak, hayata bağlamak.

Malatya’nın giriş ve çıkışlarında kurulan hayat tüneli, hayat kurtarıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86