banner85

Özhaseki: Malatya İçin 4 Milyar TL Kredi Temin Edildi

Çevre, Şehircilik ve iklim değişikliği bakanı Mehmet Özhaseki bir grup etkinliğe katılmak için Malatya’ya geldi.

Editör
Editör
05 Aralık 2023 Salı 15:41
Özhaseki: Malatya İçin 4 Milyar TL Kredi Temin Edildi

Çevre, Şehircilik ve iklim değişikliği bakanı Mehmet Özhaseki Malatya’ya geldi. Malatya’da bir grup deprem konutları anahtar teslimi için düzenlenen törene katıldı. Malatya’nın tamamının yeniden inşaası için dünya bankasından 4 milyar TL kredi temin edildiği müjdesini veren Özhaseki, Malatya’nın altyapısının da tamamının yenileneceğini açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve iklim değişikliği bakanı Mehmet Özhaseki bir grup etkinliğe katılmak için Malatya’ya geldi.

İlk olarak nikâh sarayında düzenlenen Akçadağ Eğin Köyü afet köy evleri anahtar teslim törenine katılan Özhaseki, Yeşilyurt ve Battalgazi ilçe merkezlerinde yapılacak çalışmaları anlattı.

Türkiye’nin bir deprem bölgesinde olduğunu hatırlatan Özhaseki, tedbir konusunu özellikle vurguladı.

Bakan Özhaseki, Bakanlık olarak deprem bölgesinde 200 binden fazla konutun inşasına başladıklarını, bunların 46 bin tanesinin bitme aşamasında olduğunu belirtti. Özhaseki, kalan konut ve işyerlerinin ise en geç bir yıl içerisinde teslim edileceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın depremzede iller konusunda çok hassas olduğunun altını çizen Çevre Bakanı ve İklim Değişikliği Bakanı, Cumhurbaşkanı’nın kendisine her fırsatta bölgeyle ilgili gelişmeleri sorduğunu belirtti.

Malatya’nın tamamının yeniden inşaası için dünya bankasından 4 milyar TL kredi temin edildiği müjdesini veren Özhaseki, bununla birlikte altyapının da tamamının yenileneceğini açıkladı.

Malatya’daki yıkımların yüzde 69 seviyesine geldiğini belirten Malatya Valisi Ersin Yazıcı ise, Bakan Özhaseki ve ekibine teşekkür etti.

Malatya’da deprem konusuna değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, belediye başkanlığı yaptığı dönemde yapılan binalarda depremde hiçbir hasar olmadığını belirtti.

Başkan Gürkan, 220 dönümlük alanda 10 bin fore kazık kullanılarak yapılan çarşı merkezi projesi ile 622 konut ve 5 bin işyeri için ihalenin yapıldığını kaydetti.

Son Güncelleme: 05.12.2023 16:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86