banner85

Okullara Kar Tatili!

15 gündür yarıyıl tatilinde olan öğrenciler yarın ders başı yapacaktı ama kar, tatili bir gün daha uzattı.

05 Şubat 2023 Pazar 16:19
Okullara Kar Tatili!

20 ocaktan bu yana yarı yıl sömetr tatilinde olan öğrenciler yarın ders başı yapacaktı. Olumsuz giden hava koşulları ve aralıksız yağan kar nedeniyle Malatya Valiliği malatya ve tüm ilçelerde bir günlük kar tatili olduğunu duyurdu.

Malatya ve tüm ilçelerde yarın açılması gereken okullar Salı günü ders başı yapacak.

Eğer kar tatili gelmeseydi. Malatya'da tam 846 okul kapılarını öğrencilere açacaktı.

Malatya'da 9275 sınıfta eğitim verilecekti. 13 375 öğretmen de iş başı yapacaktı.

20 ocaktan bu yana yarı yıl sömetr tatilinde olan öğrenciler yarın ders başı yapacaktı. Olumsuz giden hava koşulları ve aralıksız yağan kar nedeniyle malatya valiliği malatya ve tüm ilçelerde bir günlük kar tatili olduğunu duyurdu.

Malatya ve tüm ilçelerde yarın açılması gereken okullar salı günü ders başı yapacak.

Eğer kar tatili gelmeseydi. Malatya'da tam 846 okul kapılarını öğrencilere açacaktı.

Malatya'da 9275 sınıfta eğitim verilecekti. 13.375 öğretmen de iş başı yapacaktı.

Valilikten yapılan açıklama şöyle:

"İlimiz genelinde, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının devam etmesi ve kara yollarında oluşan buzlanmaya bağlı olarak ulaşımda yaşanabilecek sorunlar sebebiyle, öğrencilerimizin ve personelin güvenliğinin sağlanması bakımından, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı her tür ve derecedeki resmi - özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları ile diğer kamu, kurum kuruluşlarına ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarında, 06 Şubat 2023 Pazartesi günü (1) bir gün süre eğitime ara verilmesine karar verilmiştir.

Ayrıca kamu kurum ve kuruluşları çalışanlarından; hamile, engelli, diyaliz hastaları ile kalp ve böbrek yetmezliği, kanser vb. kronik ağır hastalığı olan memur ve diğer kamu görevlileri 06 Şubat Pazartesi günü 1 (bir) gün süre ile idari izinli sayılacaklardır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Son Güncelleme: 06.02.2023 05:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86