banner85

NASA'da Finale Kalan İnönü Üniversitesi 5 Projesiyle TEKNOFEST'te

Türkiye’nin en büyük, dünyanın sayılı Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST bu yıl 30 Ağustos – 4 Eylül 2022 tarihlerinde Samsun – Çarşamba Havalimanı’nda gerçekleştirilecek.

27 Ağustos 2022 Cumartesi 13:08
NASA'da Finale Kalan İnönü Üniversitesi 5 Projesiyle TEKNOFEST'te

NASA'da Finale Kalan İnönü Üniversitesi 5 Projesiyle TEKNOFEST'e katılıyor. Üniversite tarafından yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi.

"Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla hem ulusal hem de uluslararası boyutta gerçekleştirilen TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde kamu ve özel sektör kuruluşlarının, üniversitelerin ve medya şirketlerinin de aralarında olduğu 101 kurumun katılımıyla gerçekleştirilecektir.

Altı gün boyunca bilim, teknoloji, havacılık, sergi, zirve, atölye, sahne gösterileri, ödül törenleri ve konser gibi etkinliklerin düzenleneceği TEKNOFEST’e bu yıl üniversitemiz de önemli projelerle katılacaktır. NASA tarafından düzenlenen yarışmada finale kalan, üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Arş. Gör. Murat Toptaş’ın yürüttüğü “Configurable Test Section Design for Transonic Wind Tunnel” adlı proje de festivalde sergilenecek önemli çalışmalar arasında bulunmaktadır. Teknoloji Festivali’nde ayrıca, “Yangın Söndürme Bombası”“Dikkat ve Refleks Gelişim Cihazları”, “Kaplama Cihazı” ve “Daldırma Cihazı” gibi diğer önemli projelerimiz de yer alacaktır."

Son Güncelleme: 27.08.2022 17:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86