banner85

Malatya’dan Dünyaya Balığı Sevdiren Şef Ali Eren Çiçek

1979’dan bu yana hizmet veren Ali Dayı Balık restoran birçok ilke imza atıyor. @alidayibalik sosyal medya hesabından alabalık üretimi ve alabalık yemekleri ile ilgili yaptığı bilgilendirici paylaşımlarla ulusal ve uluslararası takipçi kazanan Ali Eren Çiçek alanında yaptığı inovasyonlarla adından sıkça bahsettiriyor.Ali Dayı Balık işletmesinin sahibi Ali Eren Çiçek’in @alidayibalik Instagram hesabından milyonlarca kez izlenen paylaşımları yurtiçinden ve yurtdışından beğeniyle takip ediliyor. Instagram ve Tik Tok hesaplarında toplam 1 milyona yakın takipçiye ve milyonlarca beğeniye sahip olan Ali Eren Çiçek alabalıklı pizza, alabalıklı lahmacun ve alabalık tantuninin mucidi.

22 Şubat 2022 Salı 14:16
Malatya’dan Dünyaya Balığı Sevdiren Şef Ali Eren Çiçek

Sosyal medyayı etkin kullanan Ali Eren Çiçek’in 600 bin takipçili @alidayibalik Tik Tok hesabı da kullanıcılar tarafından ilgiyle takip ediliyor.
 

Ali Eren Çiçek; 3 Mart 1990 yılında Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü Mahallesi'nde dünyaya geldi. İlkokul ve liseyi Doğanşehir'de tamamlayan Çiçek, üniversite eğitimini ise Avusturya'da Viyana Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversiteden mezun olduktan sonra ülkesine dönen Çiçek, dede mesleği olan balıkçılığı devralmak istiyordu.

Viyana Üniversitesi'nde aldığı İşletme eğitiminin üzerine Malatya İnönü Üniversitesi'nde Su Ürünleri bölümünü başarıyla tamamlayarak mesleğine ilk adımını attı.



Dedesi Ali Çiçek 1979'da Ali Dayı Balık Restoran'ı açıp sektöre girmişti. Torunu olan Ali Eren Çiçek ise dedesinin girdiği sektöre eğitimli olarak hızlı bir giriş yaptı.3.Kuşak olarak bu işi devralan vizyoner girişimci, gelenekselliği devam ettirirken hem yenilikçi ruhu hem de girişimci özelliğiyle sektöre birçok yenilikler kazandırmıştır. Kendi üretimleri olan yemlerle, besledikleri alabalıkları dünyanın birçok ülkesine pazarlayan Çiçek, "Durağanlık benim işim değil! Devraldığım hangi iş olursa olsun o işe yeni bir soluk kazandırmalıyım, kendi imzamı illa atmalıyım." diyerek sektördeki iddiasını ortaya koydu.

Yurt dışı satışlarıyla bizzat ilgilenen Ali Eren Çiçek aynı zamanda Almanca, Rusça ve İngilizce dillerine hakim.



 

Son Güncelleme: 22.02.2022 15:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86