banner85

Malatya Yangınlarla Uyandı!..

Hanımınçiftliğinde müstakil bir evde, Çavuşoğlu mahallesinde 5 katlı binanın çatı katında, hal binasının depolarında peş peşe yangınlar meydana geldi.

26 Ocak 2023 Perşembe 09:42
Malatya Yangınlarla Uyandı!..


İlk Yangın Haberi Geceden Geldi

Hanımınçiftliği Mh. Kültür Cd. üzerinde bulunan tek katlı müstakil evin oturma odasında meydana gelen yangın korkuttu. Müstakil bir evin oturma odasında başlayan yangın kısa sürede odaya hakim oldu. Evde bulunanların panikle dışarı kaçması olası bir can kaybının önüne geçti. Gece nöbetinde hazır kıta olarak bekleyen Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri tarafından müdahale edildi. Hızlı bir şekilde olaya müdahaleden ekipler yangını kontrol altına alırken evde maddi hasar oluştu. Çevrede bulunan vatandaşladır da evin önüne biriktiği kalabalık panik içinde koşuşturdu. Çıkan yangında dumandan etkilenen bir kişi tedbir amaçlı hastaneye sevk edildi. Hastanın tedavisi tamamlanıp evine gönderilirken, evde temizlik ve tadilata başlandığı bildirildi.


Çavuşoğlunda Çatı Yandı

Diğer bir yangın haberi de Çavuşoğlu Mahallesi Boztepe Caddesi üzerinde 5 katlı apartmandan geldi. Çatıda çıkan ve sebebi belli olmayan yangına yine Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri kısa sürede müdahale etti. Yüksek noktalara ulaşabilen merdivenli itfaiye aracı ve diğer ekipmanlar ile müdahalede bulunan ekipler kısa sürede yangını söndürdü ve soğutma çalışmalarını tamamlandı. Yangında maddi hasar meydana geldi...


Hal Binasında Plastik Kasalar Yandı

Yaka Mh. Kudüs Cd. Sebze Hali içerisinde sebze kasalarının depolandığı açık alanda meydana gelen yangına Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri tarafından müdahale edildi.

Sabahın çok erken saatlerinde açılan hal binasının depo kısmında bir tüccara ait olduğu belirlenen kasa yangınının siyah dumanları 10 kilometre uzaktan bile fark edildi.

Petrol atığından yapılan ve çabuk tutuşması ile bilinen sebze ve meyve kasaları bir anda tutuştu. Havaların çok soğuk olması nedeniyle tenekelerde ısınmak amacı ile yakılan ateşten çıkan kıvılcımlar ile tutuştuğu tahmin edilen yangında yüzlerce üst üste dizilmiş kasalar alev aldı. Kasaların zeminde olması nedeniyle itfaiye ekiplerinin müdahalesi kolay oldu. Kasaların plastik olması yangının söndürülmesini zorlaştırsa da kısa sürede kontrol altına alınabildi. Olayda maddi hasar meydana geldi.

Son Güncelleme: 27.01.2023 10:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86