banner85

Malatya'nın Suyu Kaynağından Tertemiz Akıyor

Malatya’nın içme suyu üzerinde oynanan ve yayılan spekülasyonlara son nokta kondu. MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert Malatya’nın tüm basın kuruluşlarını içme suyunun kaynağına götürdü ve açıklama yaptı. Malatya suyu tertemiz.

Rabia Işık
Rabia Işık
29 Ağustos 2023 Salı 16:18
Malatya'nın Suyu Kaynağından Tertemiz Akıyor

Gerek su satan firmaların gerekse kaos isteyen çevrelerin Malatya’nın dünyaca ünlü kaynağından akan, dağların altından gelen, insan unsurundan uzak, yerleşim yerlerinin dışında Beydağlarının doğal ortamında çıkan kaynağındaki içme suyunu Malatya basını yerinde gözlemledi, baktı, gezdi ve dokundu.

MASKİ Genel Müdürü Mert, “Malatya’mızın Türkiye’de tek olan kaynak suyu var. Kendi cazibesiyle şehrimize ulaşıyor.  Sağlık İl Müdürlüğü’nün belirlemiş olduğu oranda kloru ekleyip vatandaşlarımızın kullanımına sunuyoruz. Biz Kaptaj suyumuzun laboratuvar analizlerini yapıyoruz. Aynı zamanda Sağlık İl Müdürlüğü de analizler yapıyor. Suyun içilebilir duyurusunu bu analiz sonuçlarına göre yapıyoruz. Neden buradaki suyun arıtılmadığına dair eleştiriler alıyoruz. Bu alana arıtma tesisi yaparsak hainlik etmiş oluruz.  Kaynak suyunun arıtılması çok doğru bir işlem değildir. Kaptaj suyumuz Malatya için çok kıymetlidir. Bu kıymetli kaynak suyumuzu biz tek başımıza sahip çıkamayız.  Asrın felaketini yaşadık. Çok ciddi kayıplarımız var. Ama bizler hep beraber bu felaketi de atlatacağız. Su en önemli varlığımız. Suyumuzun hala akıyor olması biler için bir nimet. Depremden önce ÇAPO Grubu içme suyunu bulmuştuk. Depremden sonra buradaki suyu da kaybettik. Birlik olmamız gerekiyor.  Artçı depremler olduğu zamanlarda suda çamurlaşma oluyor. Bu durumlarda vatandaşımızın mağdur olmaması için MASKİ Genel Müdürlüğü olarak şehrimizde nüfusun fazla olduğu bölgelere, konteyner kentlere arıtma tesisleri yerleştirdik. Vatandaşlarımız buralardaki suları gönül rahatlığıyla içiyorlar. MASKİ Genel Müdürlüğü olarak birinci önceliğimizin herkesin evinde su akmasıdır. İkinci önceliğimiz ise ağır hasarlı binalarda körleme yapmaktır. Vatandaşlarımızın korkup girmediği binalara ekiplerimiz giriyor, sular kesiyor. Şehrimizin tüm musluklarında su akıyor. Yıkım olan bölgelerde dönemsel arızalar olabiliyor. Biz anında müdahale ile sorunu çözüyoruz” şeklinde konuştu.

Mert, “Suyun ücretlendirmesi konusu da çok gündem oluyor. Bizler 5 aylık süreçte su ücreti almadık. Uluslararası standartlarda 4 kişilik bir ailenin kullanması gereken su 7-10 metreküp arasıdır. Bir aile günde yarım metreküp su kullandığında 15 metreküp aylık kullanıyor. 208 lira oluyor. 15 metreküp kullanımın üzerine kademe uyguluyoruz. Bizim en önemli görevimiz vatandaşlarımızın musluklarına su ulaştırmaktır. Su kullanımı konusunda daha dikkatli olmalıyız. Tasarruflu kullanmalıyız. Hep birlikte şehrimize suyumuza sahip çıkmalıyız” dedi.

Anahtar Kelimeler:
MalatyaDepremSu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86