banner85

Malatya Mutfağı Tanıtıldı

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle gerçekleştirilen ve 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan ‘Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Haftası’ etkinlikleri kapsamında Tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda düzenlenen programda Battalgazi’nin zengin yemek mutfağı tanıtıldı.

27 Mayıs 2022 Cuma 13:51
Malatya Mutfağı Tanıtıldı

Tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansaray’ı, ‘Asırlık Tariflerle- Türk Mutfağı Haftası’ etkinlikleri kapsamında özel bir tanıtım programına ev sahipliği yaptı.

Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi’nin gönüllü üyeleri tarafından Battalgazi’nin zengin yemek mutfağında yer alan yöresel yemekler, tarihi mekanda düzenlenen program ile tanıtıldı.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle organize edilen ‘Asırlık Tariflerle- Türk Mutfağı Haftası’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen programa; Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı ÖzlemPelitoğlu, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, AK Parti Battalgazi Kadın Kolları Başkanı Ebru İnanç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebubekir Kayhan, İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir, Malatya Gastronomi Turizm ve Tanıtım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Saygı,Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Malatya Şube Başkanı Rıdvan Budak, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç ve çok sayıda davetli katıldı..

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Malatya Şube Başkanı Rıdvan Budak, “Malatya’mız artık Türk Mutfağı konusunda öncülük yapan illerin başında geliyor.” dedi. Malatya Gastronomi Turizm ve Tanıtım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Saygı ise, gastronomi alanında dolu dolu ilerlediklerini ifade etti.AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, Malatya mutfağının tanıtılması için çok güzel hizmetlerin yapıldığını söyledi. Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval, Malatya’yı Gastronomi alanında bölgenin lideri konumuna getirmek için önemli organizasyonlara imza attıklarının altını çizdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86