banner85

Malatya, İhracatta 3. Sırada Yer Aldı

GAİB yani Güneydoğu Anadolu ihracatçıları birlikleri, yeni yılda ihracata iyi bir başlangıç yapıldığını açıkladı. Bölgenin ihracatta lokomotifi olan Gaziantep ve Kahraman Maraş’tan sonra Mardin, 2023 yılı içerisinde 78 Milyon Dolarlık ihracat rakamına ulaşırken, Malatya ise 35,3 Milyon Dolar ihracat gerçekleştirdi.

Editör
Editör
02 Şubat 2024 Cuma 17:20
Malatya, İhracatta 3. Sırada Yer Aldı

Ocak ayı ihracat rakamları Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) iştigal sahasında yer alan Malatya’nın ihracat rakamları açıklandı.

Bölgenin ihracatta lokomotif şehri Gaziantep, Ocak ayında ihracatını yüzde 2,8 artırarak 814,3 milyon dolara ulaştı. Bölgenin tamamında ise Ocak ayında yüzde 2,9 artışla 956,5 milyon dolar ihracat kayda alındı. Bu rakamlarla hem GAİB hem Gaziantep tarihinin en yüksek Ocak ayı ihracatını gerçekleştirmiş oldu.

Bölgenin yeni yıldaki ilk ihracat verilerini değerlendiren Koordinatör Başkan Ahmet Fikret Kileci, Yeni yılda ihracata iyi bir başlangıç yapıldığını açıkladı.

Makina Halıları, Pastacılık Ürünleri, Plastikler Ve Mamulleri, Kumaşlar, İplikler, Değirmencilik Ürünleri, Bitkisel Yağlar, Diğer Gıda Müstahzarları, Ağaç Ve Orman Ürünleri ile Demir Çelik Mamulleri bölge ihracatında ilk sıralarda yer alıyor.

Ocak ayında; Kahramanmaraş’tan 103,1 Milyon Dolar, Mardin'den 78 Milyon Dolar ihracat yapıldı.

Malatya ise, 35,3 Milyon Dolarlık ihracat ile Kahraman Maraş ve Gaziantep’in çok gerisinde kaldı.

Şanlıurfa’dan 30,3 Milyon Dolar, Diyarbakır'dan 18,2 Milyon Dolar, Adıyaman'dan 9,5 Milyon Dolar, Kilis'ten 7,6 Milyon Dolar ihracat gerçekleştirildi.

GAİB, 2024 yılında ise bu rakamların daha çok üzerine çıkmayı hedefliyor.

Son Güncelleme: 02.02.2024 17:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86