Malatya'da Narkotik Olayları Arttı

Vali Aydın Baruş: 'Malatya açısından 2020 yılında 595 Narkotik olayı varken, bu sayı 2021 yılında 1077’ye çıkmış vebu olaylarda yakalanan şüpheli sayısı 2020 yılında 902’den 1651’e çıktığını görüyoruz.Bu tehdidin çok açık bir şekilde önümüzde olduğunu görerek çocuklarımızı kurtarmak adına, geleceğimizi kurtarmak adına bu mücadeleyi hep birlikte yürütmemiz lazım.' dedi.

27 Nisan 2022 Çarşamba 13:52
Malatya'da Narkotik Olayları Arttı

Sağlık Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan ve İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde 2 gün süren olan Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı yapıldı

Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayının açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Bentli; “Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulunun ‘Görev Bende’ ve ‘En İyi Narkotik Polisi: Anne’ projeleri hayata geçirilmişti. Şimdi ise ‘Ben Olsaydım’ projesi ile başlayacak çalıştayımız da; toplam 40 kurum ve kuruluş, STK temsilcileri, akademisyenler ve gönüllü kuruluşlarca, tütün, alkol, uyuşturucu ve davranış bağımlılıklarıyla mücadele için sunumlar gerçekleştirilecek ve görüşler alınacaktır. Çalışma sonucunda ilçe raporları ile beraber nihai il raporumuz hazırlanacaktır” dedi.

Vali Adın Baruş yaptığı konuşmada, “Bağımlılıkla mücadelede tabi ki meselenin hem tıbbi yönü var hem toplumsal yönü var.Tıbbi yönü ile o anlamda görev yapan bilim insanlarımız nasıl mücadele edeceğini biliyorlar ama toplum olarak ta bizim üzerimize düşen ciddi vazifeler var. Çünkü bu toplumumuzun sağlıklı bir toplum olma geleceğini ilgilendiriyor.Bu mücadeleyi sergilemek durumundayız.Madde bağımlılığının geleceğimizi tehdit eden ciddi bir tehlike durumuna geldiğini görüyoruz.Örnek verecek olursak, Malatya açısından 2020 yılında 595 Narkotik olayı varken, bu sayı 2021 yılında 1077’ye çıkmış vebu olaylarda yakalanan şüpheli sayısı 2020 yılında 902’den 1651’e çıktığını görüyoruz.Bu tehdidin çok açık bir şekilde önümüzde olduğunu görerek çocuklarımızı kurtarmak adına, geleceğimizi kurtarmak adına bu mücadeleyi hep birlikte yürütmemiz lazım.Bu mücadeleyi yürütürken de Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulununalacağı kararlar çerçevesinde tüm kamu kurumlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın elini taşın altına koyması gerekiyor.İki gün sürecek bu çalıştayında ilimizdekiBağımlılıkla Mücadele çalışmalarına çok önemli katkılar sağlayacağını, bize öngörü sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

Çalıştayın sonucunda elde edilen çözüm önerileri bir rapor haline getirilerek ilimizde bağımlılıkla mücadele sorununun çözümüne yönelik kullanılacağı ve bir nüshasının Sağlık Bakanlığına gönderileceği ifade edildi.

Anahtar Kelimeler:
Vali Aydın Baruş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83