banner85

Malatya'da Kurban Bayramı Coşkusu

Malatya’da sabahın erken saatlerinde Kurban Bayramı namazı için binlerce vatandaş camilere akın etti. Malatya 'da birçok camide yoğunluktan dolayı yer kalmadı.

09 Temmuz 2022 Cumartesi 14:48
Malatya'da Kurban Bayramı Coşkusu

Malatya'da Kurban Bayramı Coşkusu Yaşanıyor. 

Malatya merkez ve ilçelerde binlerce vatandaş camilerde bir araya gelerek bayram namazını kıldı, elleri semaya açıp dua etti.  Bayram namazını kılan vatandaşlar daha sonra bayramlaştı.  Yapılan duaların ardından vatandaşlar kurban kesim alanlarına giderek kurbanlıklarını kesmeye başladı.Malatya 'da birçok camide yoğunluktan dolayı yer kalmadı.

MERKEZ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kurban Bayramı’nınbirinci gününde Bayram Namazını Yakınca Merkez Camii’nde kıldıktan sonra,vatandaşlarla bayramlaştı. Selahattin Gürkan, “ Bayramlar, hep birlikte huzurunu yaşadığımız, kardeşliğimizi güçlendirdiğimiz çok değerli, özel ve müstesna zamanlardır" dedi.Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Şehir Mezarlığında bulunan Şehitliği ziyaret etti. Şehitlik ziyaretinin ardından Kuzey Irak’ta teröristlere yönelik düzenlenen Pençe-Kilit Operasyonunda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli’ninYaka Mahallesinde ikamet eden babası Cevat ve annesi Aynur Tekederli’yi ziyaret etti.

BATTALGAZİ


Vali Hulusi Şahin, Malatya’daki ilk bayram namazını birçok medeniyete ev sahipliği yapmış tarih başkenti Battalgazi’deki Namazgâh’ta eda etti.

Battalgazi’deki 800 yıllık Namazgahta; Malatya Valisi Hulusi Şahin, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, Belediye Meclis üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları ve birçok vatandaş bayram namazını eda etti.

İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir’in kıldırdığı ve yüzlerce vatandaşın katılımıyla Bayram namazını Namazgâh’ta kılan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, namaz sonrası vatandaşlarla tek tek bayramlaşıp sohbet etti.Herkesin, ailesi ve sevdikleriyle birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmesini temenni eden Başkan Güder, “İslam âlemi olarak, inanan gönüller olarak bir Kurban Bayramı’nı daha idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz"dedi 

YEŞİLYURT

Yeşilyurt Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yenileme çalışmalarından sonra aslına uygun olarak restore edilip hizmete sunulan Gedik Namazgâh alanında kılınan Kurban Bayramı namazına 7’den 70’e çok sayıda vatandaş katıldı. Kurban Bayramı namazını vatandaşlarla birlikte kılmanın derin bir mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Kurban Bayramına bizleri kavuşturan Cenab-ı Allah’a ne kadar hamd etsek azdır"dedi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, AK Parti Malatya Milletvekili HakanKahtalı, Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Osman Uğurlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Boyacıoğu ile 7’den 70’e çok sayıda vatandaşın iştirak ettiği namaz öncesinde dini sohbetler yapılıp, Kuran-ı Kerim Tilaveti okundu.


 

Son Güncelleme: 09.07.2022 15:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86