Malatya'da Heyelan Tehlikesi Gideriliyor

Malatya asrın felaketinin ardından doğal afetlerle mücadele etmeyi sürdürüyor. Deprem sonrası bazı bölgelerde yaşanan sel felaketi sonrası Malatya Büyükşehir Belediyesi tüm önlem çalışmalarına devam ederken istinat duvarı örüyor.

10 Temmuz 2023 Pazartesi 16:17
Malatya'da Heyelan Tehlikesi Gideriliyor

Malatya 6 şubat depremleri sonrası zaten büyük yıkıma uğramışken sonrasında bazı ölgelerde bir de sel felaketi ile mücadele etmişti. Meydana gelen yoğun yağışlar nedeniyle de olası olumsuzlukların önüne geçilmesi adına Büükşehir Belediyesi kolları sıvadı ve çalışmalarına hız kazandırdı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı tarafından oluşabilecek toprak kaymalarına karşı tehlike arz eden noktalarda istinat duvarı yapım çalışmalarını sürdürüyor.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler ve yoğun yağış nedeniyle Üzümlü Mahallesinde heyelan meydana geldi. Gerçekleşen heyelan sonrasında mahallenin yolu kapandı ve trafiği sekteye uğradı. Mahalledeki sorunu gidermek üzere harekete geçen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, toprak kaymalarını önlemek amacıyla bölgede istinat duvarı çalışmalarına başladı.

Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanı M. Hakan Demir, daha önce Üzümlü Maallesinde yaşanan heyelan felaketinin bir daha yaşanmaması adına çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.

Demir öte yandan Malatya’nın pek çok noktasında çalışmaların devam ettiğinin de altını çizdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner84

banner86