banner85

MAGİNDER, Tüfenkçi’ye Sorunları Anlattı

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği yönetimi ve üyeleri (MAGİNDER) ile bir araya gelerek Malatya’nın yeniden ayağa kaldırılması noktasında istişarelerde bulundu.

Editör
Editör
06 Aralık 2023 Çarşamba 11:37
MAGİNDER, Tüfenkçi’ye Sorunları Anlattı

MAGİNDER yönetiminin vermiş olduğu kahvaltı etkinliğinde bir araya gelen MAGİNDER yönetimi ve Ak Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi, Deprem sonrası Malatya ve iş dünyasının sıkıntıları konuşuldu.

“Depremin Malatya’mıza Vermiş Olduğu Zarar Çok Fazla”

Yıkımlar nedeniyle olumsuz etkilendiklerine değinen MAGİNDER Dernek Başkanı Salih Karademir, “Bizler MAGİLDER ailesi olarak depremin ilk gününden beri Malatya’nın yaralarını sarmaya devam ediyoruz. Depremin üzerinden 11 ay geçti ve bu süre zarfında depremin Malatya’mıza vermiş olduğu zarar daha net bir şekilde görmekteyiz. Şehrimizde yaşanan yıkımlar nedeniyle Malatyalı iş insanları olarak diğer illere oranla ticarette daha fazla zorlanmaktayız” dedi.

“Evlerimize Ekmek Götürebilmek İçin Tüm Kuvvetimizle Çalışmaktayız”

Malatya’da tüm sektörlerin dayanışma içerisinde hareket ettiğine vurgu yapan Karademir, “Malatya’da Tüm sektörlerden iş insanı arkadaşlarımızla bir araya gelerek sorunlarımızı ele aldık. Başta çalışanlarımız olmak üzere evlerimize ekmek götürebilmek için tüm kuvvetimizle çalışmaktayız” şeklinde konuştu.

Sorunların Başında Konut Yetersizliği Bulunuyor

Konut yetersizliğine dikkat çeken Karademir, “Sorunlarımızın başında konut yetersizliği bulunmakta, bir an önce belediyemiz ve devletimizle Toki projeleri ile bu sorunun giderilmesini temenni ediyoruz. Ayrıca tabi ki biz Malatyalı iş insanları olarak çarşı projesinin hız kazanmasını ve sürecin hızlı bir şekilde tamamlanmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Malatyalı İş İnsanları Kredi Alımında Ve Nitelikli Ara Elaman Bulmakta Zorlanıyor

İş insanları olarak kredi ve nitelikli elaman noktasında ciddi sorunların olduğunu belirten Karademir, “Ülkemizde faiz arttırımından sonra ekonomik olarak ciddi sıkıntılar mevcut biz deprem bölgesi olarak bu durumdan daha fazla etkileniyoruz. Bu nedenle organize sanayi bölgesi olarak, bankalar ile çalışırken kredi alım noktasında problem yaşamaktayız” diyerek sözlerine devam eden Karademir, nitelikli ara elamanın olmaması ve mevcut elamanlarımızın deprem nedeniyle göç etmeleri Malatya sanayisine çok zarar vermekte kalifiye elaman bulmakta güçlük çekiyoruz” dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi de Hatay’dan sonra Malatya’nın en çok hasar alan ikinci şehir olduğunu belirterek şehrin yeniden ayağa kalkması için istişarelerin önemine işaret etti.

Toplantıda ayrıca MAGİNDER Yönetimi olarak çalışmalarından dolayı Tüfenkci’ye plaket takdim edildi.

Son Güncelleme: 06.12.2023 11:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86