Köylülerden Sondaj Eylemi

Malatya’nın Darende İlçesinin Sakarya köyünde yaşayan vatandaşlar eylem yaptı. Vatandaşlar, köylerinde yapılan sondaj çalışmasına engel olmak için 3 gündür eylem yaptıklarını belirterek  bu sondaj çalışmasıyla köylerinin su kaynaklarının zarar göreceğini iddia ederek yetkililerden yardım talep ettiler. 

11 Haziran 2022 Cumartesi 18:16
Köylülerden Sondaj Eylemi

Malatya’nın Darende ilçesinin Sakarya köyünde yaşayan vatandaşlar 3 gündür eylem yapıyor. Vatandaşlar, köylerinde yapılan sondaj çalışmasına engel olmak için 3 gündür eylem yaptıklarını belirterek  bu sondaj çalışmasıyla köylerinin su kaynaklarının zarar göreceğini iddia ederek yetkililerden yardım talep ettiler. 

Köylüler tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Köyümüzde 08.06.2022 itibari ile usulsüz ve izinsiz bir şekilde sondaj çalışması yapılmak istenmektedir. Sondaj çalışması jandarma eşliğinde başladı yaralılar var. Köylünün ve azaların bilgisi ve izni dışında, köyümüzdeki su kaynaklarının kesilmesi amacıyla yapılan bu çalışmaya şiddetle karşı olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Yetkililerden İki köyün tüm su kaynaklarının kesilmesine neden olacak bu çalışmanın durdurulmasını talep ediyor, bu çalışmanın derhal durdurulmasını istiyoruz. “

Köylüler yetkililerden sondaj çalışmasının başlamadan durdurulmasını talep ederek, köylerinin suyunu asla vermeyeceklerini ifade ettiler. Köyde eylemin devam edeceği öğrenildi.

Son Güncelleme: 11.06.2022 19:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner84

banner86