Kocaözü'de Kış Yarısı Etkinliği Bu Yıl Buruk Geçti

Malatya’nın Hekimhan ilçesi Kocaözü Mahallesinde her yıl yapılan kış yarısı etkinliği bu yıl depremin gölgesinde buruk geçti. Önceden festival havasında geçen organizasyonda bu yıl deprem şehitleri anıldı ve onlar için mevlid-i şerif okundu.

Beril DANE ÇUHACI
Beril DANE ÇUHACI
27 Ocak 2024 Cumartesi 18:04
Kocaözü'de Kış Yarısı Etkinliği Bu Yıl Buruk Geçti

Her yıl festival havasında geçen kış yarısı etkinliğinde Hekimhanlılar bu yıl depremde hayatını kaybedenler için bir araya geldi.

Malatya’nın Hekimhan ilçesi Kocaözü Mahallesinde her kış düzenlenen kış yarısı etkinliği bu yıl diğerlerinden daha farklı ve hüzünlü gerçekleştirildi.

Etkinliğe kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu mensupları, mahalle muhtarları, belediye başkan adayları, basın mensuplarıyla çok sayıda vatandaş katıldı

Malatya başta olmak üzere 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden deprem şehitleri için Mevlidi Şerif okutuldu, kazanlarla yemekler pişirilip ikram edildi.

Kocaözü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen organizasyonda konuşma yapan Dernek Başkanı İnan Doğan bu tarz organizasyonların geleneğimizin bir parçası olduğunu aktardı.

Dernek Başkanı Doğan 6 Şubat depremlerine işaret etti bu yıl ki etkinliği deprem şehitlerine itafen gerçekleştirdiklerini aktararak “Biz halkımızın hoşgörüsüne ve hassasiyetine sığınarak bu yıl bu ritüelleri 6 Şubat 2023 tarihinde yaşamış olduğumuz deprem felaketinde kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımızın anısına hürmeten değiştirdik. Bu sene tiyatral olarak sergilenen oyunlarımız eğlencelerimiz olmayacak bunun yerine depremde 11 ilde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımız ve köylülerimiz için Mevlid-i Şerif okutuldu. Bu vesile ile depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet ailelerine de sabır diliyorum. Tekrar bugün davetimize icabet eden misafirlerimize hoş geldiniz diyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner84

banner86