banner85

Kira Davaları Önce Arabulucuya Gidecek

Adalet Bakanlığının teknik çalışmalarını yürüttüğü kanun değişikliği artık yasalaştı. Bundan böyle arabuluculuk ile kat mülkiyeti, kira ve komşuluk uyuşmazlıklarında ihtilaflar herhangi bir ücret alınmadan en fazla bir ayda çözüme kavuşturulacak.

27 Ağustos 2022 Cumartesi 17:42
Kira Davaları Önce Arabulucuya Gidecek

Arabuluculukla yılda yaklaşık 64 bin dosyanın mahkemelere gitmeden en fazla bir ayda çözüme kavuşturulması hedefleniyor.
Adalet Bakanlığının teknik çalışmalarını yürüttüğü kanun değişikliğinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yasalaşmasıyla, kira, kat mülkiyeti ve komşuluk hukukundan kaynaklı uyuşmazlıklarda arabuluculuk dava şartı haline getirilecek. Bu uyuşmazlıklarda taraflar dava açmadan önce arabulucuya başvuracak.


Müracaatlar, adliyelerdeki arabuluculuk bürolarına ücretsiz yapılacak. Başvurularda, yargı gideri, harç, tanık, bilirkişi ücreti gibi bir ödeme yapma zorunluluğu bulunmayacak. Arabuluculuk görüşmeleri üç hafta içerisinde tamamlanmış olacak. Görüşmeler sonrasında anlaşma sağlanamaması halinde dava açılabilecek. Böylece kira, kat mülkiyeti ve komşuluk hukukundan kaynaklı uyuşmazlıklarda uzun yıllar süren mahkeme süreçlerinin önüne geçilecek.
 

Son Güncelleme: 29.08.2022 13:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86