"Kentsel Dönüşüm Projelerine Örnek Gösteriliyor"

‘Kentsel Dönüşüm’ alanında etkin bir çalışma yürüten Yeşilyurt Belediyesinin katkılarıyla Yeşiltepe’ye kazandırılan 383 konut ve 6 dükkandan oluşan Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi Kentsel Dönüşüm Binaları, Yeşilyurt’un sağlıklı ve planlı dönüşümüne katkı sağlayan özel yatırımlar arasında yerini aldı.

Rabia Işık
Rabia Işık
23 Ağustos 2023 Çarşamba 14:50
"Kentsel Dönüşüm Projelerine Örnek Gösteriliyor"

Hoca Ahmet Yesevi  Mahallesi Kentsel Dönüşüm Konutları, Yeşilyurt’un sağlıklı ve planlı dönüşümüne katkı sağlayan özel yatırımlar arasında yerini aldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi ile Yeşilyurt Belediyesi işbirliğiyle Yeşiltepe Hoca Ahmet Yesevi Mahallesinde 34 dönüm alan üzerinde inşa edilen Kentsel Dönüşüm Konutları, depreme dayanıklı evler ve işyerlerinin yanı sıra sosyal yaşam alanları ve çevre düzenlemeleriyle kentsel dönüşüm yatırımları devam ediyor

Birinci derece deprem kuşağında yer almasıyla birlikte 6 Şubat iki büyük deprem felaketiyle karşı karşıya kalan Malatya’da son yıllarda sayısı hızla artan kentsel dönüşüm projeleri arasında yerini alan 383 konut ve 6 dükkândan oluşan Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi Kentsel Dönüşüm Binaları, gerek depreme dayanıklı binaları gerekse de sosyal donatıları ve yaşam alanlarıyla burada ikamet eden vatandaşlara güvenli bir yaşam ortamı sunuyor.

Hoca Ahmet Yesevi Mahalle Muhtarı Orhan Ünalır, mahallelerine yapılan yatırımın örnek bir yatırım olduğuna vurgu yaparak aynı zamanda;“TOKİ ve Yeşilyurt Belediyesinin katkılarıyla mahallemize hizmete sunulan kentsel dönüşüm evlerimiz
örnek bir projedir. Bu projeye ilk başladığımızda 60 ev vardı, vatandaşlarımız ilk etapta direndiler ancak evler yapılınca örnek bir yatırımın hizmete sunulduğunu herkes gördü. Herkesi buraya gelip bu örnek yatırımı görmesini tavsiye ediyorum. Emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunuyoruz.” diye konuştu.

Yapılan yatırımın önemine değinen mahalle sakinleri ise hizmetler için memnuniyetlerini dile getirdiler

Anahtar Kelimeler:
YeşilyurtKONUTDeprem
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner84

banner86