banner85

Kendi Rekorumuzu Kırdık!

"Kuru Kayısı İhracat Rakamlarında Zaten Dünya Şampiyonu İdik, Rekoru Tazeledik.

06 Aralık 2022 Salı 18:01
Kendi Rekorumuzu Kırdık!

Malatya'dan yılın 11 ayında yaklaşık  67  bin ton kuru kayısı ihracatına karşılık 351 milyon  dolar gelir elde edildi. Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, kamuoyuna kuru kayısı ihracat rakamlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.” Hedef 400 milyon dolar” dedi   

Geçen yıl kayısı ihracatından 347 milyon dolar elde edildiğini, bu yılın 11 ayında geçen yılın rakamının geçildiğini belirten Özcan, "Aralık ayı ihracat rakamlarını da iyi bekliyoruz, bu yılın sonunda 400 milyon dolarlık kuru kayısı ihracatını yakalamış olacağız." diye konuştu.

HEDEF 400 MİLYON DOLAR

Malatya borsası yönetim kurulu başkanı Ramazan Özcan: ”Kasım ayında 9 bin 181 ton kuru kayısı ihracatına karşılık 49 milyon 844 bin dolar gelir elde ettik. Geçen yılın kasım ayına göre ihracat miktarı da geliri de arttı." "kuru kayısı şu an bizim tahmin ettiğimizin de üzerinde işlem görüyor. bunun için mutluyuz. enerjide oluşan ekonomik kriz ve bunun derinliği dünyadaki gıda ihracatını da ciddi anlamda etkilemiş bulunmakta. kuru meyve ile kabuklu çerez diye tabir ettiğimiz diğer gruba da baktığımızda kuru kayısı gerek ihracat rakamlarında gerekse miktarda şu an dünya şampiyonu diyebiliriz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86