banner85

Kazaya Müdahale Eden Ambulans ve İtfaiyeye Yolcu Otobüsü Çarptı: 16 Ölü

Gaziantep’de meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere göre 16 kişi hayatını kaybetti, 21 kişi yaralandı.

20 Ağustos 2022 Cumartesi 14:38
Kazaya Müdahale Eden Ambulans ve İtfaiyeye Yolcu Otobüsü Çarptı: 16 Ölü

Fotoğraf: AA

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Nizip bölümünde kaza yapan bir araca müdahale eden ekiplere ve İhlas Haber Ajansı’nın (İHA) canlı yayın aracına, kaza yerinden yaklaşık 200 metre geride devrilen ve kayan Özel Diyarbakır Seyahat’e ait 33 SR 157 plakalı yolcu otobüsü çarptı.Kaza bölgesine çok sayıda polis ve sağlık ekibi yönlendirildi.

Kazada ilk belirlemelere göre aralarında üç itfaiye, dört sağlık personeli ve İHA çalışanı Muhammed Abdulkadir Esen ile Umut Yakup Tanrıöver’in de bulunduğu 16 kişi hayatını kaybetti, 21 kişi yaralandı.

DHA muhabirinin görgü tanıklarından aktardığı bigiye göre, otobüsün hız nedeniyle devrilerek kaydığı belirtildi.

Gaziantep Valisi Davut Gül , saat 10.45 sıralarında bir binek aracın kaza yaptığını, ekiplerin müdahale ettiği kazadan 200 metre geride otobüsün devrildiğini, bu aracın kayarak kurtarma ekiplerine çarptığını söyledi" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından  yaptığı açıklamada, “Gaziantep Nizip Otoyolunda kazaya müdahale eden 112 Sağlık, İtfaiye ve Polis ekiplerine çarpan otobüsün yan yatması sonucu ilk belirlemelere göre; 2 Sağlık Görevlisi, 2 İHA Muhabiri, 3 İtfaiyeci, 8 yolcu olmak üzere toplam 15 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Valimiz, Emniyet Müdürümüz kaza yerindeler. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin, yaralılarımıza acil şifalar nasip eylesin” ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, başsavcılığın kazayla ilgili soruşturma başlattığını söyledi.

Son Güncelleme: 29.08.2022 14:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86