banner85

Kayısıyı Dolu Vurdu

Malatya’da iki gündür etkili olan gök gürültülü sağanak yüksek bölgelerde hayatı olumsuz etkiledi. Organize Sanayi Bölgesi adeta sular altında kalırken Darende ilçesinde ise sel meydana geldi.

15 Haziran 2022 Çarşamba 12:48
Kayısıyı Dolu Vurdu

Tüm Türkiye’de etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiliyor. Malatya’da iki gündür art arda yağan yağmur ve dolu hasat mevsimi yaklaşan kayısıyı vurdu.

Malatya’nın yüksek bölgelerinde etkili olan dolu yağışı kayısı üreticilerin tabiri caize kolunu kanadını kırdı. Eski Malatya, Battalgazi Yarımcahan mahallesinde etkili olan dolu yağışı nedeniyle kayısılar zarar gördü.Hasat mevsimi yaklaşan kayısıda dolu yağışının kayısı rekoltesini etkileyeceği belirtildi.

İki gündür devam eden yoğun yağışlardan kent merkezi ve ilçeler de olumsuz etkilendi. Birçok fabrikada su baskınlarının yaşandığı Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) ise yaklaşık 1,5 saat süreyle üretime ara verildi. Yeşilyurt ilçe sınırları içerisinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi’nde bazı fabrikaların depolarını su bastı. Darende ilçesindeyse yolları su birikintileri kapattı. 3 kişilik aile otomobilde mahsur kaldı.

Meteorolojiden yapılan açıklamada yağışların yer yer kuvvetli olacağı belirtilirken ani sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olunması gerektiği açıklandı.

 

Son Güncelleme: 15.06.2022 13:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86