banner85

Kayısı İşçilerinin Yevmiyeleri Belli Oldu

Her yıl Malatya’ya kayısı hasadında çalışmaya gelen mevsimlik işçilerin göç vakti başladı. Kayısı gibi zahmetli bir meyvenin hasadında ter döken işçilerin yevmiyeleri ise Malatya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Yunus Kılınç tarafından açıklandı.

08 Temmuz 2022 Cuma 12:25
Kayısı İşçilerinin Yevmiyeleri Belli Oldu

Kayısı hasadı için her yıl Malatya’ya gelen mevsimlik işçiler ise yine işlerinin başına geçmek için göç etmeye başladı.Kayısı gibi zahmetli bir meyvenin hasadında ter döken işçilerin yevmiyeleri ise Malatya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Yunus Kılınç tarafından açıklandı.   

Malatya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Yunus Kılınç , kayısı hasadında çalışan mevsimlik işçilerin gündelik ücretlerinin bu yıl 16 yaş üstü işçiler için asgari ücretin 1/30'u olan 216 TL olarak belirlendiğini söyledi.
Şimdi akıllarda şu soru var: Üretici, işçiye bu miktarı verebilecek mi? 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86