banner85

Kayısı Festivali 3.Gününde

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 25’incisi kutlanan Malatya Uluslararası Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali 3. gününde tüm heyecanıyla devam ediyor.

23 Temmuz 2022 Cumartesi 11:25
Kayısı Festivali 3.Gününde

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 25’incisi kutlanan Malatya Uluslararası Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali 3. gününde kentin geneline yayılan etkinlikler, sergiler, yarışmalar ve konserlerle  devam ediyor.

21 Temmuz Perşembe günü kortej yürüyüşüyle başlayan 25. Uluslararası Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali  her gün farklı etkinlikler ve konserlerle devam ediyor.

25. Kayısı Festivali birbirinden farlı etkinliklerle Malatya’nın her noktasında kutlanmaya devam ediyor.
Festival kapsamında ‘Malatya’da dört mevsim ‘ ve ‘Kayısı’nın serüveni’ fotoğraf sergileri düzenlendi. Her iki fotoğraf sergisinde toplam 88 eser sergilendi. Festival etkinlikleri kapsamında Kernek Meydanında Kadınlara yönelik olarak düğme dikme, ipliğe boncuk dizme yarışmaları düzenlendi. Yarışmada birinci olanlara hediyeler verildi. Ayrıca çocuklara yönelik olarak da çuval ve yumurta yarışmaları düzenlendi. Bu yarışmalarda da çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı. Mişmiş Park Fuar alanında da Kemal Sunal Sahnesinde festivale katılan çocuklara yönelik, tiyatro gösterisi, meddah gösterileri ve yarışmalar yapıldı.
Malatyalılara coşkulu anlar yaşatan yabancı ülkelerden gelen Azerbaycan, Tacikistan, Gürcistan ve Kırgızistan halk oyunları ekipleri kendi ülkelerine özgü gösteriler sunarken ayrıca hem Türkçe hem de kendi dillerinde söylemiş oldukları şarkılarla Malatyalılara Kayısı Festivalini doya doya yaşatıyorlar.


25. Uluslararası Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali  Günün Programı

23 Temmuz Cumartesi Günü:
Kayısının Serüveni Fotoğraf Sergisi Yer: Malatya Park A.V.M / Saat: 11:00
Atlı Cirit Müsabakaları Yer: Nikah Sarayı Arkası/ Saat: 16:00
‘ENGELSİZ SAHNE’ KONSERİ Yer: Kernek Meydanı/ Saat: 17:00
YABANCI HALK OYUNLARI (GÜRCİSTAN) Yer: Kernek Meydanı/ Saat: 18:30
YABANCI HALK OYUNLARI (KIRGIZİSTAN) Yer: Sanat Sokağı/ Saat: 19:30


KONSER  Burak AKADEMİR – Sadi KARAKAŞ Yer: Mişmiş Park Fuar Alanı/Saat: 19:30
KONSER  Mehmet BALABAN Yer: Mişmiş Park Fuar Alanı/ Saat: 20:30
KONSER  Hande YENER       Yer: Mişmiş Park Fuar Alanı/ Saat: 22:00

FESTİVAL RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

 25’incisi kutlanan Malatya Uluslararası Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali Malatya'da renkli görüntülere sahne oldu. Kentin geneline yayılan etkinlikler,sergiler ve çeşitli yarışmalarla festival coskusu devam ediyor.

Festivalden Görüntüler:

Son Güncelleme: 23.07.2022 16:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86