Kayısı Bu Yıl Geç Mi Açacak?

Kayısı; çiçek açmak için Güneş Beklerken hafta boyunca devam edecek yağış haftasonunda meteorolojik tahminlere göre kar yağışına dönüşecek.

09 Mart 2022 Çarşamba 18:20
Kayısı Bu Yıl Geç Mi Açacak?

Meteoroloji tarafından açıklanan bilgilere göre, 18 Ocak tarihinde başlayan yoğun kar ve soğuk nedeniyle kayısıda çiçek açma döneminin ortalama 1 hafta gecikeceği belirtildi.

Cumartesi ve Pazar geceleri meteorolojik tahminlere göre sıcaklığın eksi 4 ve eksi 3 derecelere kadar düşeceği ifade edildi.  Üreticiler için ise iyi haber geldi. Tomurcuklanma evresindeki kayısının bundan etkilenmeyeceği belirtildi.

Bu arada Malatya'da kayısının ilk çiçek açtığı bölge olarak bilinen Pütürge ilçesine bağlı Bölükkaya köyünden bu yılın ilk tomurcukları görüntülendi.

Henüz çiçeklenmenin olmadığı bölgede geçtiğimiz yıl 1 Mart tarihinde kayısıda çiçeklenme tamamlanmıştı.  Bölgenin en erken çiçek açma tarihi ise 23 şubat 2018'de kaydedilmişti.

Henüz Bölükkaya köyünde dahi çiçeklenme olmazken Malatya merkez, çerkezyazısı Battalgazi ve kale ilçelerinde çiçeklenmenin normalin 10 gün kadar ötesinde gecikeceği belirtildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner84

banner86