Karar Açıklandı! Malatyalı Depremzedeleri De Kapsıyor..

05 Mayıs 2023 Cuma 13:04
Karar Açıklandı! Malatyalı Depremzedeleri De Kapsıyor..

Depreme bağlı vücut travması yaşayan, sinir, kol ve bacak hasarı oluşan kişilere ücretsiz veya indirimli protez, ortez tedavisi uygulanacak. Resmi Gazete'de yayımlanan karar, Malatyalı depremzedeleri de kapsıyor.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatyalı vatandaşları da kapsıyor. Depremzedelerin, sağlık kurulu raporu ile ihtiyaç duydukları belirlenen alt-üst ekstremite ve gövde protezi ile ortezleri, ücretsiz veya indirimli olarak karşılanacak. Genel Sağlık Sigortası kapsamında olanlar için Sosyal Güvenlik Kurumu devrede olacak. Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşların masrafını ise İçişleri Bakanlığı karşılayacak. 


 

Son Güncelleme: 05.05.2023 13:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner84

banner86