banner85

Kar Yağışı ve Tipi Bazı Yolları Kapattı

Kış mevsimi ülke genelinde soğuk yüzünü göstermeye başladı. Özellikle Doğu Anadolu bölgesi, yeni haftayı kar yağışı ve fırtınayla karşılıyor. Erzincan’da soğuk havadan dolayı Girlevik Şelalesi donma noktasına geldi. Malatya’nın yüksek kesimleri ve Adıyaman’da da yoğun kar yağışı oldu. Van Tendürek Geçidi ise, yoğun kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

editörr
editörr
24 Aralık 2023 Pazar 11:48
Kar Yağışı ve Tipi Bazı Yolları Kapattı

Türkiye, kar ve soğuk havayla yüzleşmeye başladı. Doğu Anadolu bölgesi, ülkenin en sert karasal iklimine sahip olan bölge olarak başı çekiyor.

Erzincan’ın yüksek kesimlerinde aralıklı kar yağışı etkisini sürdürürken, Çağlayan beldesinde bulunan doğa harikası Girlevik Şelalesi beyaz örtüye büründü.

Lapa lapa yağan kar beldede bulunan ve her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Girlevik Şelalesini beyaz örtüye büründürdü. Beyaza bürünen şelale adeta kartpostallık bir görüntü oluşturdu.

Kar ve tipi dolayısıyla Erzincan genelinde bazı köy yolları ulaşıma kapandı. Kapanan yollar İl Özel İdaresi ekipleri tarafından gün içerisinde yeniden ulaşıma açıldı.

Adıyaman'ın yüksek rakımlı Sincik ilçe merkezine düşen kar ise en çok çocukları sevindirdi.
Kar yağışı nedeniyle kar kalınlığının 5 santimetreyi geçtiği ilçe merkezinde, çocuklar gönüllerince eğlendi.

Yoğun kar ve tipi nedeniyle Van'ın Çaldıran ilçesi sınırlarındaki Tendürek Geçidi ise, geçici olarak ulaşıma kapatıldı.
Van’da günlerdir süren soğuk hava, akşam saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Kısa sürede şehir merkezi beyaza büründü.

Öte yandan, Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmeye göre, bölge genelinde kar yağışı yüksek kesimlerde tipi şeklinde, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı görülecek. Hava sıcaklığı mevsim normalleri civarında seyredecek.

Rüzgarların güneyli yönlerden orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetli; Bingöl çevrelerinde ise zaman zaman fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
Bölge illerinde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere; Erzincan ve Ağrı’da 4, Kars ve Bayburt’ta 7, Erzurum’da 8, Ardahan’da 10, Tunceli’de 5, Muş, Elazığ ve Bingöl’de 3, Malatya ve Hakkari’de 1, Iğdır, Van ve Bitlis’te 2 derece olarak kaydedildi.

Son Güncelleme: 24.12.2023 12:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86