banner85

‘KAHRAMANLARLAR-42’ : Son 24 Saatte 57 Terörist Öldürüldü

9 Kınalı kuzunun şehit edilmesinin ardından intikam ve terörü bitirmek için başlatılan hava operasyonları ile 25 hedef imha edildi. Milli Savunma Bakanlığı son 24 saatte etkisiz hale getirilen terörist sayısının 57’ye yükseldiğini açıkladı. MİT ise, Irak Pencevin kırsalında faaliyet gösteren, örgüte 2023’te İran’dan katılan Redur Baz kod Hasan Seburi’yi Süleymaniye’de nokta operasyonla etkisiz hale getirdi.

Rabia Işık
Rabia Işık
14 Ocak 2024 Pazar 15:52
‘KAHRAMANLARLAR-42’ : Son 24 Saatte 57 Terörist Öldürüldü

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Bölücü Terör Örgütüne yönelik Cudi Dağı, Gabar Dağı, Beytüşşebap ve Bestler Dereler bölgelerinde 37 TİM 518 Jandarma Personeliyle başlatılan ‘Kahramanlarlar-42’ Operasyonlarının devam ettiğini bildirdi.

MSB OPERASYONLAR

Milli Savunma Bakanlığı ise, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyindeki terörist hedeflere yönelik düzenlenen hava harekatında 25 hedefin imha edildiğini, çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı son 24 saatte etkisiz hale getirilen terörist sayısının 57’ye yükseldiğini açıkladı.
 

Milli Savunma Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre, PKK/YPG/KCK ve diğer terörist unsurlara karşı, Irak ve Suriye’nin kuzeyinden güvenlik güçlerine yapılan terör saldırılarını bertaraf etmek amacıyla Irak’ın kuzeyindeki Metina, Hakurk ve Kandil bölgeleri ile Suriye’nin kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine hava harekatı gerçekleştirildi. Düzenlenen harekat sonucu bölücü terör örgütü tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, mühimmat/malzeme deposu ve barınaktan oluşan 25 hedef imha edildi.

Açıklamada, " Bu harekatlar sırasında, masum insanların, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır” ifadelerine yer verildi.

MİT OPERASYON

Milli İstihbarat Teşkilatı da Irak’ta kurduğu istihbarat ağı aracılığıyla PKK/KCK mensuplarını hedef almaya devam ediyor. Irak Pencevin kırsalında faaliyet gösteren, örgüte 2023’te İran’dan katılan Redur Baz kod Hasan Seburi MİT tarafından Süleymaniye’de nokta operasyonla etkisiz hale getirdi. Örgüte yeni katılan Hasan Seburi, MİT’in saha ajanları tarafından takibe alındı.

PKK/KCK mensubu Hasan Seburi’nin yeri, MİT’in örgüt içerisindeki saha ajanları tarafından tespit edildi. Türkiye’ye yönelik istihbarat toplama, keşif/gözetleme faaliyetlerinde kullanılması planlanan terörist, MİT tarafından nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86