banner85

Kağıt Toplayıcıları Kayıt Altına Alınıyor

Yeşilyurt Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un imzası ile yayımlanan kâğıt toplayıcılara mesleki kimlik verilmesine yönelik genelge doğrultusunda; Yeşilyurt İlçesinde kağıt toplayıcılığı yapan 277 vatandaşı ‘Bağımsız Sıfır Atık Toplayıcısı Kartı’ ile kayıt altına alarak Sıfır Atık Bilgi Sistemi’ne kayıtlarını yaptı.

18 Temmuz 2022 Pazartesi 12:08
Kağıt Toplayıcıları Kayıt Altına Alınıyor

YEŞİLYURT BELEDİYESİ KÂĞIT TOPLAYICILARINI ‘BAĞIMSIZ SIFIR ATIK TOPLAYICISI KARTI’ İLE KAYIT ALTINA ALIYOR
“İlk Etapta 277 Kâğıt Toplayıcısını Kayıt Altına Aldık”


Yeşilyurt Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un imzası ile yayımlanan kâğıt toplayıcılara mesleki kimlik verilmesine yönelik genelge doğrultusunda; Yeşilyurt İlçesinde kağıt toplayıcılığı yapan 277 vatandaşı ‘Bağımsız Sıfır Atık Toplayıcısı Kartı’ ile kayıt altına alarak Sıfır Atık Bilgi Sistemi’ne kayıtlarını yaptı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, herhangi bir işletmeye bağlı olmaksızın atık toplayıcılığı yapanların ‘Sıfır Atık Bilgi Sistemi’ ile kayıt altına alınmasına yönelik genelgesini yayımladı. Yayımlanan genelgeye göre; serbest olarak atık toplayıcılığı yapanlar ‘Sıfır Atık Bilgi Sistemi’ ile kayıt
altına alınarak yetkilendirilip, çalışma sistemleri ise düzenleniyor. Plastik, kâğıt ve metal gibi değerlendirilebilir atıkların toplanmasına çekidüzen getirmeyi amaçlayan genelgeye göre; serbest atık toplayıcısı olmak isteyenler faaliyet yürüttükleri yerin belediyesine TC kimlik numarası ve iletişim
bilgileriyle başvurmaları gerekiyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un imzası ile yayımlanan genelge sonrasında harekete geçen Yeşilyurt Belediyesi Zabıta İşler Müdürlüğü, Yeşilyurt İlçesinde kâğıt toplayıcılığı yapan vatandaşları kayıt altına alıp, Sıfır Atık Bilgi Sistemine kayıt etmeye başladı.
Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Dikenli ile Yeşilyurt Belediyesi Zabıta İşler Müdürü Emin Gölgeli, Yeşilyurt Belediyesine başvuru yaparak kâğıt, atık ve hurda toplama izni alan vatandaşlarla bir araya gelip, kartlarını ve yeleklerini teslim ettiler.
İlk etapta 277 kâğıt toplayıcısını kayıt altına aldıklarını söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Dikenli, “ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın yayımladığı genelgeyle birlikte bundan sonra atık, hurda ve kâğıt toplayıcılığı yapan vatandaşlarımız kimlik kartları ve yelekleri ile
çalışmalarını resmi bir boyutta gerçekleştirecekler. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın talimatlarıyla Valiliğimiz, Kaymakamlığımız, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüz ve ilgili diğer kuruluşlarımızla ortaklaşa yaptığımız çalışmalar neticesinde kâğıt toplayıcılarını artık Sıfır
Atık Bilgi Sistemine kayıtlarını yaptırmaya başladık. İlçemizde ilk etapta 277 kâğıt toplayıcısını kayıt altına alıp, kimlik kartlarını ve yeleklerini teslim ettik. Bağımsız Sıfır Atık Toplayıcısı Kartı, kart sahibi dışında başka kişilerce kullanılamayacak, kullandıran ve kullananlar hakkında idari işlem yapılacaktır.
Kartı ve yeleği olmayanlara vatandaşlarımızın itibar etmemelerini rica ediyoruz. İl Emniyet Müdürlüğümüz ile Belediyemizin Zabıta İşler Müdürlüğü ekiplerimiz uygulanacak yasal işlemler konusunda ortak çalışmalar yaparak kurallara uymayanlar hakkında yasal işlemler yapacaklar. Belediyemize bu konuyla ilgili iletilen sorun ve sıkıntıları da bu şekilde çözüme kavuşturmuş olacağız. Sıfır atık ve geri dönüşüm hizmetlerimize de büyük bir katkı sunacak bu uygulamayla birlikte ilçemizin düzenli ve sağlıklı imajını daha da güçlendirmiş olacağız.” diye konuştu.

Son Güncelleme: 18.07.2022 12:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86