banner85

Hayvan Pazarı Bu Bayram Boş Kaldı

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Malatya Canlı Hayvan Pazarı'nda büyük bir durgunluk yaşanıyor. Önceki senelerde tıka basa dolu olan canlı hayvan pazarı bu sene neredeyse bomboş. Kurbanlık fiyatları cep yakarken hem satıcı hem de alıcı ne yapacağını şaşırmış durumda…

06 Temmuz 2022 Çarşamba 17:04
Hayvan Pazarı Bu Bayram Boş Kaldı

Kurban bayramına sayılı günler kala Malatya Canlı Hayvan Pazarı'nda büyük bir durgunluk yaşanıyor. Hayvan yetiştiricileri büyük tedirginlik yaşarken vatandaş ise kara kara düşünüyor.  Hayvan yetiştiricisi Cengiz Yavuz kurbanlık fiyatlarının pahalılığın nedenlerini açıkladı. Yavuz “ Yem fiyatları, maliyetler bizi de mahvetti bu fiyatlar yüzünden satış yapamıyoruz” dedi. 
Bir diğer hayvan yetiştiricisi Zülfikar Arslan ise büyükbaş hayvanın yetiştirilmesinin çok maliyetli olduğuna değinerek, geçen senelere göre bu sene fiyatlar da büyük bir artış var yorumunu yaptı. 
Büyükbaşı alamayan vatandaşların küçükbaşa yöneleceğini düşünen satıcılar ise istedikleri satışı henüz yapamadıklarını dile getirdiler. 

Kurbanlık Fiyatları Cep Yakıyor
Küçükbaş hayvan yetiştiricileri henüz satış yapamadıklarını ve  bir hayvanın fiyatının geçen sene 2 bin – 2 bin 500 TL arasında değişirken, bu sene en küçük hayvan fiyatının neredeyse 3 bin 500 TL'den başladığını belirttiler. 
 

Son Güncelleme: 06.07.2022 17:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86