banner85

Haydar Karaduman Ödül Töreni Düzenlenecek

10 Ocak çalışan gazeteciler günü nedeniyle Malatya Gazeteciler Cemiyeti tarafından ortak bir basın açıklaması yapıldı.

10 Ocak 2022 Pazartesi 15:47
Haydar Karaduman Ödül Töreni Düzenlenecek

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi. “10 Ocak çalışan gazeteciler günü 1961 yılında gazetecilerin direnişi ile doğan bir takım haklarını elde edildiği önemli bir gündür. Bu nedenle çalışan gazetecilerin günlerini kutlarken, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Küresel Gazeteciler Konseyi ve Çağdaş Gazeteciler Derneği şubesi ile birlikte vefat eden başkanımız Haydar Karaduman'ın adını yaşatmak üzere bir Haydar Karaduman gazetecilik hizmet ve ödül töreninde düzenleyeceğiz. Bundan böyle de Malatya’mıza hizmet etmiş insanlarımızın isimlerini yaşatmaya çalışacağız. Diğer yandan Malatya basını kurulduğu günden itibaren onurlu bir mücadele vermektedir. Merhum başkanımız Haydar Karaduman’ın bu anlamda yürüttüğü onurlu mücadelesini her zaman hissediyoruz. Ayrıca son 3 ay içerisinde yüzde 100 oranında artan maliyetler bütün basın kuruluşlarını gazeteleri televizyonları radyolara ve yayın kuruluşları ciddi anlamda zorlamakta ve çalışan gazeteciler üzerinde olumsuz etkiler bırakmaya başlamıştır.”

Çalışan Gazetecilerimizi Onurlandıracağız

Güner, açıklamasının devamında ise; “Gazeteciler günü nedeniyle 15 Ocak Cumartesi günü Belediye nikâh salonunda Malatya basınına hizmet etmiş emek vermiş arkadaşlarımızı ödüllendirmek,  Malatya’ya hizmet etmiş, hizmetleriyle Malatya yön vermiş bürokratları ve aynı zamanda Malatya'nın tanıtımına katkı sağlamış kurum ve kuruluşları da ödüllendirmeye çalışacağız. Dolayısıyla gazeteciler günü 15 Ocak'ta kutlayacağız” ifadelerine yer verdi. Yapılan açıklamaya, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, Küresel Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Duran Özkan, Çağdaş gazeteciler Derneği başkanı İbrahim Göçmen ve Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Deniz katıldı.

Son Güncelleme: 10.01.2022 16:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86