Evlilik Kredisinde Başvurular 15 Şubat'ta Başlayacak

Evlenecek gençlere faizsiz kredi imkânı Resmî Gazete’ de yayımlandı. Kanun kapsamında gençlere, 150 bin lira tutarında 2 yıl geri ödemesiz kredi verilecek. Uygulamaya ise ilk olarak depreminden etkilenen şehirlerde başlanacak.

Beril DANE ÇUHACI
Beril DANE ÇUHACI
11 Şubat 2024 Pazar 15:30
Evlilik Kredisinde Başvurular 15 Şubat'ta Başlayacak

Aile ve Gençlik Fonu'nun yapısına ve uygulanmasına ilişkin yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Fon, yeraltı kaynaklarından elde edilen gelirlerle desteklenecek.

Fon kapsamında kendi projesini geliştirip yapacak olan gençler desteklenecek ve yeni evlenecek gençlere, 150 bin lira tutarında 2 yıl geri ödemesiz kredi verilecek.

Evlilik kredisinden faydalanacak gençler, Aile Bakanlığı'nın nikah öncesi ve sonrası vereceği eğitimlere katılmak zorunda.

Başvuruları 15 şubat’ta başlayacak olan aile destek fonunun ilk olarak deprem bölgelerinde başlayacak uygulama, daha sonrasında Türkiye geneline yayılacak.

Fondan faydalanacak kişilere, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı başkanlığında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısından oluşan toplam 5 kişilik yönetim kurulu karar verecek.

Kanun kapsamında, başvuruları internet üzerinden yapılacak olan Fon'un kredi miktarı her yıl artacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner84

banner86