banner85

Evlenenlere 'Evlilik Kredisi'

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından seçim beyannamesi olarak duyurulan "evlilik kredisi" için ayrıntılar bugün geride kalan Kabine Toplantısı sonrasında belli olmaya devam ediyor.

editörr
editörr
27 Eylül 2023 Çarşamba 15:25
Evlenenlere 'Evlilik Kredisi'

Evlilik kredisiyle ilgili yapılan açıklama şu şekilde;

"Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz. Ayrıca, Aile ve Gençlik Bankasının faaliyetleri arasında, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmetler de desteklenebilecektir.

Bu üç unsurlu programın Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi ile uyumunu gözetecek, programlar arasındaki dengeyi, çalışma hayatında yer almayı caydırmayacak bir seviyede kuracağız.

Sosyal destek programlarımız ekonomik ve sosyal yan etkileri de dikkate alınarak gözden geçirilecek, aile bütünlüğünü koruyucu ve geliştirici vasfı güçlendirilecektir.

Sosyal yardımlardan yararlanma koşullarını standardize edeceğiz. Annelere olduğu gibi babaların da esnek çalışma imkanlarını genişleteceğiz. Kadın ve erkeğin evlilik bağıyla kurulan aileyi her türlü zararlı eğilimden koruyucu tedbirler alacağız." denildi.

Faizsiz evlilik kredisinden yararlanabilmek için bazı şartları taşımak gerekmektedir. Bu şartlar şunlardır:

Çiftlerin en az 18 yaşında olması gerekmektedir.

Çiftlerin evlilik tarihlerinin, kredi başvuru tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde olması gerekmektedir.

Çiftlerin gelir durumunun, kredinin geri ödemesini karşılayabilecek düzeyde olması gerekmektedir.

Çiftlerin herhangi bir bankadan kredi borcunun bulunmaması gerekmektedir.

Faizsiz evlilik kredisi başvurusu için istenen belgeler

Faizsiz evlilik kredisi başvurusu, Aile ve Gençlik Bankası'nın internet sitesi veya mobil uygulaması üzerinden yapılabilmektedir. Başvuru için gerekli belgeler şunlardır:

Çiftlerin kimlik fotokopileri

Çiftlerin evlenme cüzdanı fotokopisi

Çiftlerin gelir durumunu gösteren belgeler

Çiftlerin herhangi bir bankadan kredi borcu bulunmadığını gösteren belgeler

Faizsiz evlilik kredisi, yeni evlenen çiftlerin evlilik masraflarını karşılamasına yardımcı olmak amacıyla sunulmaktadır. Bu kredi, çiftlerin daha rahat bir şekilde evlenmesine ve yeni hayatlarına başlamalarına katkı sağlamaktadır.

Faizsiz evlilik kredisinin avantajları şunlardır:

Kredinin faizi bulunmamaktadır.

Kredinin geri ödemesi, 24 ay geri ödemesiz ve 48 ay vadeli olarak yapılmaktadır.

Krediden, yeni evlenen çiftler yararlanabilmektedir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86