banner85

Erdoğan Kabine Toplantısı Sonrası Açıklamalarda Bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında Beştepe’de toplanan Kabine toplantısı sona erdi. Toplantı 3 saat 45 dakika sürdü.

editörr
editörr
27 Eylül 2023 Çarşamba 10:01
Erdoğan Kabine Toplantısı Sonrası Açıklamalarda Bulundu

Erdoğan toplantı sonrası yaptığı açıklamada öğrencilere cep telefonu desteğine dair “Piyasa satış fiyatı 9 bin 500 TL’yi geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için toplamda 5 bin 500 TL’yi geçmeyecek şekilde cihaz desteği vereceğiz. Bu destekle cep telefonu için piyasa fiyatının yüzde 44,4'üne, bilgisayarlar için ise piyasa fiyatının yüzde 16,7'sine kadar bir tutarda destek sağlayacağız.

Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimize bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlıyoruz.

18 yaşına giren tüm gençlere 1 yıl süreyle geçerli Genç Kart vereceğiz, müze, sinema tiyatro, sinemadan ücretsiz ya da indirimli faydalanabilecekler." ifadesini kullandı.

Erdoğan yeni evlenen çiftlere Aile ve Gençlik Bankasından karşılanmak üzere faizsiz kredi imkanı sunacaklarını, bunu pilot proje olarak deprem bölgesinde uygulayacaklarını söyledi.

Erdoğan ekonomiye dair “3 yılın sonunda 1,3 trilyon doları aşan bir ekonomik büyüklüğü ve 15 bin dolar kişi başı geliri yakalayacağız. Türkiye Yüzyılı biz ilan etmiş olsak da bu vizyon 85 milyonun tamamının milli hedefidir. Türkiye'yi büyütmek ve güçlendirmek, hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun hepimizin ortak gayesidir. Hiçbir ayrım yapmadan milletimizin her bir ferdini OVP'ye destek olmaya davet ediyorum. 85 milyon el ele gönül gönüle Türkiye'yi hedefleriyle buluşturacağız. Hem depremin yaralarını saracak hem de Türkiye'yi hedefleri ile buluşturacağız.” değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86